loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Orhan Sümer; Vatandaşın maaşı saraydaki bir tabak yemeği karşılamıyor

CHP'li Orhan Sümer; Vatandaşın maaşı saraydaki bir tabak yemeği karşılamıyor
Tarih: 15.11.2022 - 13:11
Kategori: Siyaset

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Ücretli çalışanların maaşlarında yapılan vergi dilimi kesintilerinin son bulmasını ve oranın sabitlenerek alınması” konusunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Ücretli çalışanların maaşlarında yapılan vergi dilimi kesintilerinin son bulmasını ve oranın sabitlenerek alınması” konusunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Orhan Sümer, “Vatandaşın Maaşı Saraydaki Bir Tabak Yemeği Karşılamıyor” Dedi

MAAŞLARDAKİ VERGİ DİLİMİ ZULMÜ SON BULMALI

Orhan Sümer, “Her yıl, Mart ayından başlayarak tüm kamu görevlilerini ve ücretli çalişanlari kapsayan vergi dilimi zulmü yaşanmaktadır. Yıl sonuna kadar tüm kamu görevlileri, pozisyonlarına göre mart ayından itibaren yüzde 15’lik vergi diliminden başlayarak yüzde 28’e ulaşan vergi dilimlerine girmektedir. Esnaf, serbest meslek sahipleri ve iş insanları, iş dışındaki harcamalarını gider göstererek veya vergi aflarından yararlanarak mağduriyetlerini giderirken memurların böyle bir şansı yok. Memurlar ve ücretli çalışanlar için gelir vergisi kesintileri, doğrudan maaşlarında azalma demektir. Mart ayından başlayarak yıl sonuna kadar tüm kamu görevlilerini kapsayan vergi dilimi mağduriyetine, vergi oranının % 15’te sabitlenmesi veya vergi artış miktarının devlet tarafından karşılanması ile son verilmelidir” Dedi.

SARAY HERKESİ 5 YERDEN MAAŞ ALIYOR SANIYOR

Orhan Sümer, “Vatandaş, derinleşen ekonomik kriz ve artan hayat pahalılığı nedeniyle asgari ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale gelirken AKP’li bürokratların birden çok kurumdan yüz binlerce liralık maaş alma skandallarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Onun için iktidar yetkilileri tek bir maaş ile bir ayı geçirmek zorunda kalan ücretli çalışanların durumunu anlamıyor olabilir. Ne yazık ki vatandaş 20 lirayı dahi hesaplamak zorunda olduğu bir dönem yaşıyor. Bu nedenle vergi dilimi zulmü son bulmalıdır.” Dedi

AKP DÖNEMİNDE BORÇSUZ YAŞAMAK HAYÂL

Orhan Sümer, “Daha önce vatandaşlar borca girer ev alırım, araba alırım diye hayaller kuruyorlar ve bunu gerçekleştirebiliyorlardı. Ne yazık ki artık borç sadece hayatta kalmak için bankalardan alınan krediler ve kredi kartlarından oluşuyor. Onlarda ödenemediği için vatandaşın borç sarmalı her geçen gün büyüyor. Dünya’da örneği olmayan ekonomi modeli sonrasında artık borçsuz yaşamak özellikle maaşlı çalışan kesin için hayal oldu.” Dedi

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları