loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Özel’den, çocuk işçi çalıştıran işverene hapis cezası teklifi

CHP'li Özel’den, çocuk işçi çalıştıran işverene hapis cezası teklifi
Tarih: 30.05.2014 - 14:10
Kategori: Siyaset

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, çocuk işçi çalıştıran işverenin idari para cezasının yanı sıra bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması için kanun teklifi verdi...

Manisa Milletvekili Özgür Özel, çocuk işçi çalıştıran işverenin idari para cezasının yanı sıra bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması için kanun teklifi verdi.

Özel, İş Kanunu Ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Teklife göre, onsekiz yaşını doldurmamış çocuklar ile her yaştaki kadınlar, çalıştığı işle ilgili mesleki eğitim almamış işçiler ağır ve tehlikeli işler sınıfında yer alan maden ocaklarında, kablo döşemesi, kanalizasyon ve tünel inşaatı gibi yer altında veya su altındaki işlerde çalıştırılamayacak. Buna aykırı hareket eden işverene her bir ihlal için ayrı ayrı ellibin Türk Lirası idari para cezası verilecek. Bu cezalar yıllık enflasyona göre her yıl yeniden düzenlenecek.

İş Kanunu ve İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında yasaklanan hallerde çocuk işçi çalıştıran işveren idari para cezasının yanı sıra bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları