loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Özgür Özel'in tiviti dünya gündemine girdi

CHP'li Özgür Özel'in tiviti dünya gündemine girdi
Tarih: 01.10.2013 - 14:19
Kategori: Siyaset

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in twitter'da paylaştığı bir mesaj sosyal medyayı ayağa kaldırdı...

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Başbakan Erdoğan’ın dün açıkladığı demokratikleşme paketinin ardından twitterda ilginç bir mesaj yayınladı.

Paketteki ‘andımızın ilkokullardan kaldırılması’ maddesine atıfta bulunan Özel “Yeni andımız; Müminim,Sünniyim,İnançlıyım, iiiilkem,Sübyanları seevmek, Hocalara hüüüürmet, Başbakana ömrümce biat etmektir.” şeklinde bir tivit attı.

Özel’in sözleri kısa sürede sosyal paylaşım sitesinde olay oldu. Kullanıcılar tepkilerini “ÖzürDile ÖzgürÖzel” başlığı altında gösterdi.

Kısa sürede Türkiye ve dünya gündeminde en çok konuşulanlar arasına giren bu hashtag üzerine Özgür Özel yazdığı tiviti silerek bir açıklama yaptı ve maksadının inançlarla hakaret etmek olmadığını söyledi. İşte Özel’in açıklaması:

Bütün Manisa beni de, inancımıda, inanana saygımı da bilir. Mesele AKP'nin kendi statükosunu ve tahakkümünü dayatması meselesi.

Önceki tweet tüm müminler sünniler böyledir manasında değil AKP kendi inancını, andını dayatıyor manasında bir eleştiridir. Attığım tweet bir AKP eleştirişidir. AKP'nin yeni andı şeklinde. Hakaret kastı asla yoktur, çarptırma çabaları kasıtlıdır.

Beni tanırsınız asla öyle bir kastım yok. Olmadı, olmaz da. Küçüklerimi sevmek cümlesinin karşılığı olarak yazdım.
Çok yanlış bir noktaya çekenler var, özür dilemek o imayı yapmış olmayı kabul etmek olur. Öyle bir kastım yok asla.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları