loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Öztrak: Mafyayla muhalefeti susturmaya yeltenenlerin reform seferberliğine kimse inanmaz

CHP'li Öztrak: Mafyayla muhalefeti susturmaya yeltenenlerin reform seferberliğine kimse inanmaz
Tarih: 23.11.2020 - 14:59
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"Resmi rakamlar 139 can kaybı var derken dün sadece İstanbul'da 186 olduğu açıklandı. Filyasyon zincirleri kopuyor, sağlık çalışanları çok yoruldu. 

Saray yeni kararlar aldı ama kararları çözmek zor. Kimin ne zaman sokağa çıkağacağını anlamak için uğraşmak gerekiyor. Yurttaşları anlamakkta zorlanan yurttaşlara ceza yağdırıyorlar. Millete bir acı reçete de buradan yazılıyor. 

Salgında yeni slogan maske, mesafe, ceza oldu.

Dünyada devletler, 'siz sağlığınızı korumaya bakın, biz size bakarız' dedi. Bizde 5 maskeyi dağıtamadılar. 9 uçağı olan bunlar, milletten IBAN isteyen yine bunlar. 

Yurtaşlarına en az desteği veren hükümet Beştepe'de oturuyor.

Kapatma kararı uyguluyorlar ama kanunun kapattığın işyerlerinin zararlarını tazmin et hükmünü görmezden geliyorlar. 

Gıda ve temel ürünlerin fiyatları saalgın döneminde arttı. Dar gelirli ailelerin satın alma gücü daha da düşüyor. 

Enflasyon rakamlarıyla oynayarak emekliye yine kumpas kurmayın. 

2 milyon çalışan işsiz kaldı. Salgınn ilk arısında kredi vermişlerdei, mart ayında ödeme zamanı geldi. İş yeri kapanan esan geliri olmadığına göre ya işi bırakacak ya borcu borça kapatacak ya da borcu yapılandırılacak.

Artık kredi verme imkanı yok. Kamu bankaları kredi musluklarını kapadı.

Kapanma kararı doğru. Ama insanlarımızı canlarıyla cüzdanları arasına sıkıştırmayacaksınız. Gelir kayıplarını günde 39 TL vererek değil en az asgari ücret vererek kapayacaksınız.

Esnafın prim desteğini verin, borçları erteleyin. Elektrik, su, doğalgaz faturalarının en az yarısını siz ödeyin.

Saray koalisyonu işin vahametinin farkında mı, ne gezer?

Sarayın yandaş kanallarında artık etsiz köfte tarifi veriyorlar. Bu kadar mı milletten koptunuz? 

Saray, Katarlı yayıncı şirketin vermek istemediği 300 milyon TL payı kimseye sormadan verecekmiş. Nedir bu Katar aşkı? Türkiye'nin tapusunu Katar'ın üstüne verin olsun bitsin. 

Tarım Kredi Kooperatifleri oraya buraya sponsor olup paraları dağıtıyor. İcra davaları partili avukatlara veriliyor. Bu kadar mı çiftçi düşmanısınız? Meclis'ten kanun geçti, bir tek çiftçinin borçları yapılandırılmadı.

Saray iktidarı her alanda sıkışmışlık içinde. Dün ak dediğine bugün kara diyor. 2016'da AB'ye 'yoluna git' diyen Erdoğan'dı. Ne oldu da aynı Erdoğan bugün 'kendimizi Avrupa'da görüyoruz' diyor? Çünkü tulumbada su bitti. Damat kasayı boşalttı, istifayı instalayıp gitti. Atadığınız her bakanın eyleminden siz sorumlusunuz. 2019'un ilk aylarında Merkez Bankası kasasında 53 milyar dolar net dolar rezervi vardı. Damat görevi bıraktığında kasa eksi 49 milyar dolara düştü. Kaybolan 128 milyar doları yerine nasıl koyacaksınız? Bu beceriksizliğin telafisi miletin kaç yılını alacak? Kamu bankaları eliyle 128 milyar dolar kimlere peşkeş çekildi? Kaybolan döviz rezervlerinin araştırılması için önerge vereceğiz. Umarız hükümete mensup partiler desteklerler. Er geç bunun hesabını soracağız.

Sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa eden damat TVF'de kayınpederinin vekili olarak oturmaya devam ediyor. Damadın varlığını geriye doğru tamamen sildiler. Ama neden Varlık Fonu'nda başkanvekili olarak tutuyorlar? 

Besleme kalemlerin, yandaş medyanın beli kırılıyor Erdoğan'ın dönüşlerine yetişmek için.

Kimse boş hayallere kapılmasın mafya yoldaşlarıyla koalisyon ortaklığına soyunanların, mafyayla muhalefeti susturmaya yeltenenlerin demokraside reform seferberliğine kimse inanmaz.

Millete 'cebinden 5 kuruş çıkmayacak' deyip yetimin hakkını 5 müteaahhide peşkeş çekenler reform yapamaz.

AK Partili yurttaşlar da heyecanlarını, inançlarını kaybetmiş. Salonlar Erdoğan'ı alkışlamıyor. Sarayın kibirlisi kendini koronadan korumak için partillilerine Vahdettin sarayından hitap ediyor. Partililer salonlara dolduruluyor. Erdoğan, rica, tehditle alkışlanıyor. Millet ne yaptıklarını çok iyi görüyor. Sandık önlerine geldiğinde evlerine gönderecek.

(Ünal Çeviköz'ün açıklamaları) Genel başkanımızın da benim de S-400'lerle ilgili açıklamamız son derece açıktır. Partimizin görüşlerini açıklar. S-400'ler alınmalı diyen genel başkanımız. Aktive ederlerse kutlayacağım, etmezlerse parayı veren 83 milyon hakkını helal etmez, diyen de genel başkanımız. Geçmişimizde mandacılık yok. Antiemperyalist duruş var. Vesayet bizden çıkmaz, vesayet kendilerini BOP eş başkanı ilan edenlerden çıkar. Bu parti, büyük bir önderin kurduğu partidir. Biz de neferleriyiz.

(İbrahim Kalın'ın Çakıcı'nın tehdidine ilişkin dava açıldığı açıklaması) Dava açıldığına dair açıklamayı AK Parti grup başkanvekiili yaptı. Şimdi de İbrahim Kalın. Ortada ana muhalefet partisine hakaretler ve tehdit vardır. Bu tehdit anamuhalefet partisine değil anayasal düzenedir. Bir an önce sonuçlandırılmasını bekliyoruz.

(Arınç'ın açıklamaları ve Erdoğan'ın tepkisi) Erdoğan ortağının nabzını tuatarak ülkeyi yönetiyor. Deneme yanılmayla ülke yönetilmez. İktidarın ciddi bir savrulma içinde olduğunu görüyoruz. Bu iktidar artık form tutmaz. Yapmaları gereken bellidir. 

-CHP'nin hiçbir mensubu Beka vaadisine gidip terörist başıyla çiçek sunumunda bulunmamıştır.

- CHP, haktan, hukuktan, adaletten yanadır. Adaletsizliğe uğrayan kim varsa hakkına sahip çıkarız. Biz zamanında muhtar bile olamaz dedikleri Tayyip Erdoğan'a da sahip çıktık. Yasakların kaldırılması için gerekli desteği verdik. Selahattin Demirtaş veya başka bir isim... Mahkemeler cezayı kaldırıyor bir başkası tekrar ceza veriyor. Ortada hukuksuzluk olduğu açık. 

(Libya açıklarında Türk bayraklı geminin aranması) Bu son derece vahim gelişmedir. Ticaret serbestisine ne oldu? Almanya ve AB'nin yaptığı uluslararası hukuka aykırıdır. Türkiye'den derhal özür dilenmelidir. Bu gemiye neden devletimiz korvet koruması vermemiştir. Hükümet derhal kamuoyunu aydınlatmalıdır. Dışarıda da gereğini yaptığına dair açıklamayı derhal duymak istiyoruz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları