loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Öztrak: Ne yaparlarsa yapsınlar tüketici, makyajlı endeksle bile "güven, müven yok!" diyor

CHP'li Öztrak: Ne yaparlarsa yapsınlar tüketici, makyajlı endeksle bile "güven, müven yok!" diyor
Tarih: 22.09.2020 - 15:02
Kategori: Siyaset

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, açıklanan tüketici güven endeksi ile ilgili "Ama ne yaparlarsa yapsınlar. tüketici bunlara, makyajlı endeksle bile, "güven, müven yok!" diyor" yorumunda bulundu

TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, eylül ayında bir önceki aya göre %3,2 oranında arttı; Ağustos ayında 79,4 olan endeks, Eylül ayında 82,0 oldu. Hesaplama değişikliği öncesi duruma göre hesaplanan tüketici güven endeksi ise, eylül ayında bir önceki aya göre %3,7 oranında arttı; Ağustos ayında 59,6 olan endeks, Eylül ayında 61,8 oldu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak sosyal medya hesabından tüketici güven endeksi ile ilgli paylaşımda bulundu. Öztrak paylaşımında "İşsizlik 11 milyona dayanmış. Vatandaş borca batmış, tasarrufu unutmuş. TÜİK, AB'ye uyum bahanesiyle "işsizlik beklentisi ve tasarruf ihtimalini" tüketici güven endeksinden çıkarmış. Ama ne yaparlarsa yapsınlar. Tüketici bunlara, makyajlı endeksle bile, "güven, müven yok!" diyor" ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları