loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Öztrak, Tekirdağ’ın kurtuluşunun 100. yıl dönümü mesajı yayımladı

CHP'li Öztrak, Tekirdağ’ın kurtuluşunun 100. yıl dönümü mesajı yayımladı
Tarih: 13.11.2022 - 08:21
Kategori: Siyaset

CHP Tekirdağ Milletvekili. Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak; Tekirdağ’ın kurtuluşunun 100. yıl dönümünü kutladı.

CHP Tekirdağ Milletvekili. Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak yayımladığı mesajında;

"Milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, devrin egemen güçlerine karşı verdiği mücadeleyle kurmuştur. Trablusgarp Savaşı, Balkan Savaşları, Birinci Dünya Savaşı’yla türlü cephelerde tüm kaynaklarını tüketmiş, fakruzaruret içinde bir millet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, damarlarındaki asil kanda mevcut kudretle emperyalist güçlerin karşısına dikilmiştir. “Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, bölünemez” diye haykırmış, “Milli iradeyi hâkim kılmak” esasıyla ve “Tam bağımsızlık” şiarıyla ayağa kalkan milletimiz, sadece bu toprakların talihini değil, mazlum milletlerin özgürlük pusulası olarak tarihin akışını da değiştirmiştir. Kurtuluş Savaşımız, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük aşkının mührü olarak tarihe geçmiştir. Savaş meydanlarında kazanılan mücadele, Cumhuriyet devrimleriyle, medeniyet mücadelesinde evirilmiştir.

Atamız, tüm bu süreci şu sözlerle özetlemiştir: “Uçurum kenarında yıkık bir ülke… Türlü düşmanlarla kanlı boğuşmalar… Yıllarca süren savaş… Ondan sonra, içeride ve dışarıda saygıyla tanınan yeni vatan, yeni sosyete, yeni devlet ve bunları başarmak için aralıksız devrimler. İşte Türk genel devriminin bir kısa deyimi…”

İşte bu ülkenin vatandaşları bu onurlu mirasın sahipleridir ve Türkiye’nin aydınlık yarınlara ulaşmasının yolu, şüphesiz ülkemizin temel harcındaki bu anlayıştan geçmektedir. Kurtuluşun ve kuruluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi, ilk sandıkta göreve gelecek, ülkemizi içine sokulduğu buhrandan çekip çıkaracaktır. Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında, ülkemizin umutları asırlık çınarın genç filizlerinde yeniden yeşerecektir.

Bu düşüncelerle Tekirdağ’ın kurtuluşunun 100. yıl dönümünü kutluyor; Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu ülke için canlarını ortaya koyan tüm kahramanlarımızı şükran ve rahmetle anıyorum." dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları