loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’li Öztürk: Toplu katliam

CHP’li Öztürk: Toplu katliam
Tarih: 29.05.2014 - 15:45
Kategori: Siyaset

Öztürk, Soma’daki maden faciasının bir iş kazası değil, toplu katliam olduğunu söyledi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Soma’daki maden faciasının bir iş kazası değil, toplu katliam olduğunu söyledi.

Öztürk, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Soma’da yaşanan maden faciasına değindi. Daha önce hazırlanan raporlara işaret eden Öztürk, “Bu ocaklardaki yaşanan facia katliam bir iş kazası olmadığı ve bunun doğrudan doğruya bir cinayet toplu katliam olduğu çok açıktır. Soma Cumhuriyet savcısı keşif tutanağında ölen işçi sayısının 307 olduğu söyleniliyor. Hala biliyorsunuz 301 olarak açıkladılar” dedi.
Madenciler için kanun teklifi


-“BAŞBAKAN’IN İSTEDİĞİ ŞEYLER YAPILACAK”-
Nükleer Enerji Kanunu Tasarısı Taslağına değinen Öztürk, “Bu taslakla yapılmak istenilen bugüne kadar uygulamada yaptıkları özellikle Akkuyu Nükleer Santral sahasına yaptıkları her türlü hukuksuzluğu yasal zemin kazandırmaktır. Tam bir facia davetiyesi var. Burada Başbakanlığa bağlı bir nükleer düzenleme kurulunun kurulacağı öngörülüyor. Yani her alanda olduğu gibi burada da nükleer düzenleme kurulu oluşturulacak başında başbakan olacak. Başbakan’ın istediği şeyler yapılacak, istemediği şeyler yapılmayacak” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları