loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Saim Gül; 'İlçemizde ön seçim yapılmasına izin verilmediği için, CHP Büyükçekmece meclis üyeliği aday adaylığımı geri çektim!'

CHP'li Saim Gül; 'İlçemizde ön seçim yapılmasına izin verilmediği için, CHP Büyükçekmece meclis üyeliği aday adaylığımı geri çektim!'
Tarih: 15.02.2024 - 08:55
Kategori: Siyaset

Saim Gül; İlçemizde, yerel yönetim seçimlerinde en son, ön seçimin ne zaman yapıldığını kimse hatırlamamaktadır. Büyükçekmece ilçe örgütümüze yıllardır yapılan bu haksızlık alışkanlık haline gelmiştir.

CHP'li Saim Gül www.istanbulgercegi.com'a yaptığı açıklamada;

"31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde İstanbul İli Büyükçekmece İlçesinde ön seçim yapılacağı umudu ile meclis üyeliği aday adaylığı için başvuruda bulundum.

Genel Başkanımız ve İl Başkanımız tarafında ön seçim veya eğilim yoklaması yapılacağı sözleri kongre ve kurultayda ifade edilmişti.

Gelinen bu süreçte, Örgütümüzün ve İlçe Yönetim Kurulumuzun ön seçim talepleri ile ilgili kararı, maalesef kabul görmemiştir.  İlçemizde, yerel yönetim seçimlerinde en son, ön seçimin ne zaman yapıldığını kimse hatırlamamaktadır. Büyükçekmece ilçe örgütümüze yıllardır yapılan  bu haksızlık alışkanlık haline gelmiştir.

Parti içi demokrasinin olmazsa olmazlarından biri  olan ön seçim ve tüzük değişikliği ile ilgili tavrım 2018, 2019 ve 2020 yıllarında da aynıydı. Yani dün neyi söylediysem bugünde ön seçimi için aynı şeyleri söylüyorum.

Dolayısıyla, gelinen süreçte Büyükçekmece İlçemizde, merkezi atama ile adayların belirleneceği bir sürecin içerisinde olmak istemediğim için ve parti içi demokrasinin ilkesel duruşu olan ön seçimden yana tavrım olduğu için, Meclis Üyeliği Aday Adaylığı başvurumu üzülerek ifade edeyim ki geri çekiyorum. Konu ile ilgili 2024/0012 kayıt numaralı dilekçemi ilçe başkanlığına verdim.

Tabi, partimizin seçimleri kazanabilmesi için elbette hep birlikte çalışacağız.

Fakat, ön seçim konusunda verilen sözlerin tutulmaması maalesef bir güven kaybı oluşturmuştur.

Önümüzde ki kongre ve kurultaylarda bu süreci tabi ki hep birlikte yine hatırlayacağız.

Dolayısıyla, bundan sonra ki süreçte aday adayı arkadaşlarımıza ve partimize hayırlısını dileyerek başarılar dilerim.

Saim GÜL Kimdir?

1970 Erzurum doğumlu Saim GÜL, Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalı Yüksek Lisans Mezunu, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir, bilişim alanında faaliyet gösteren firmalara, AR-Ge ve Teknoparklar konusunda mali danışmanlık yapmakta olup aynı zamanda yazılım uzmanıdır.

2004-2009 yılları arası CHP Beyoğlu Belediye Meclis Üyeliği görevini yapmış, Okmeydanı Çevre Koruma Derneği Kurucu Üyesi ve Gelişim Spor Kulübünde yöneticilik yapmıştır.

2004 ile 2013 yılları arası kamuoyu ve basının gündemine aşağıda ki bazı konular taşımıştır;

1- Okmeydanı Kentsel Dönüşüm ve İmar Planları (2004-2013); İmar planlarında yapılan usulsüz değişiklikler, bölge halkının mağdur edilmesi, binlerce itiraz dilekçelerinin İBB’ye verilmesi, İmar planları hakkında dava açılması, planların iptal edilmesi ve yıkımların durdurulması

2- Tarlabaşı Projesi; Rant amaçlı bir düzenleme olduğu, Kamulaştırma kararının hukuka aykırı olduğu ve Can Atalay’ın öncülüğünde dava açılmıştır.

3- Alibeyköy Tema Park(Vialand); Eyüpsultan ilçesinde bulunan 470 bin metre kare Alibeyköy Tema Parkın, rant için AVM dönüştürülmesini ve üzerinde 500 bin metrekareden fazla  Alışveriş Merkezi (AVM) yapılması için Gür Yapı ve Bayraktar kardeşlere verilmesini eleştirmiştir.

4- Fatih Sultan Mehmet Okmeydanı Namazgahı, Okçular Tekkesi; Tarihi Minber ve Minarenin yerinden sökülmesi, tarihi değerin yok edilmesi, arsa zeminine Okçular Tekkesi ve 200 araçlık otopark yapılması. Daha sonra İBB tarafında bu inşaata 15 milyon harcanmış ve TÜRGEV vakfına verilmiştir.17-25 Aralık 2013 operasyonunda ses (Tape) kayıtlarında gündeme gelmiştir.

5- AKP İl Binası ve Karaağaç Tekkesi; 2010 Yılında basına taşınan konuda, Kiptaş A.Ş. tarafında satılan arsa da 1.500.000 TL, döviz değeri olarak o tarihlerde yaklaşık 1 milyon dolar kamu zararı olduğunu ifade etmiş. Ve daha sonra arsa üzerinde yapılan bina AKP’ye kiralanmış ve AKP il binası olarak kullanılmaktadır.

6- Yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı Beyoğlu'nda bulunan sivil toplum örgütleri imza kampanyası başlatmış ve istanbul 2. Bölge Alevi ve Cem evleri Beyoğlu Belediye Başkanı Adayı gösterilmesi için yazılı açıklama yapmıştır.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları