loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Şenatalar ÇYDD açılışında

CHP'li Şenatalar ÇYDD açılışında
Tarih: 02.06.2014 - 12:01
Kategori: Siyaset

Genel Başkan Yardımcısı Şenatalar, Mersin’de ''Kültürler Arası Diyolog ve Barış İçinde Yaşama'' paneline, İstanbul Avcılar’da (ÇYDD) eğitim evinin 6. Şubesinin açılış törenine katıldı...

Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Burhan Şenatalar, Sosyal Demokrasi Derneği Mersin Şubesi’nin Mersin Sanayi ve Ticaret Odası’nda (MTSO) düzenlediği panelde, kültürler arası diyolog konusunun sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde kritik önem taşıdığını belirterek şunları söyledi:

“Son Avrupa Parlamentosu seçimleri de gösterdi ki bir çok ülkede Fransa, Danimarka, İngiltere’de ırkçı aşırı sağ yükselişte. Aynı şekilde İspanya’da,Yunanistan’da sosyal demokrat parti geriledi. Avrupa’da da uzun yıllar görmediğimiz ölçüde bir ırkçı yükseliş var. Şüphesiz bundan paniğe kapılmaya gerek yok ama durum ciddi. Paniğe kapılmaya şundan gerek yok, 751 üyeli Avrupa Parlamentosu’nda merkez sağ 313 milletvekiliyle temsil edilecek. Sosyal demokratlar ve ilericiler 290 sandalyeyle temsil edilecek. İkisini topladığınız zaman zaten 600 sandalye eder. Aynı şekilde onların dışında olan Yeşiller Partisi ve liberal partiler de ırkçılık karşısında mesafe koyan partiler ama Fransa, Danimarka, İngiltere’de olanlar kaygı uyandırıcı. Kültürler arası diyoloğa doğru mu gidiyoruz yoksa var olandan uzaklaşıyor muyuz sorusu önemli. Türkiye’de de 5 yıl öncesine göre açıkçası daha kutuplaşmış ve çatışmacı bir ortamda bulunuyoruz.”

Öte yandan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Burhan Şenatalar katıldığı İstanbul Avcılar’da (ÇYDD) eğitim evinin 6. Şubesinin açılış töreninde, ÇYDD’nin Eğitim evi etkinlikleriyle başta çevre halkı olmak üzere okullar ve öğrencilere ücretsiz katkı sunduğunu belirtti.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları