loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Şero yargıya takıldı

CHP'li Şero yargıya takıldı
Tarih: 21.09.2012 - 13:05
Kategori: Siyaset

CHP Genel Merkezi'nde yaşayan Şero isimli kediye alınan kum, yargıya takıldı...

Anayasa Mahkemesi, CHP’nin 2008 ve 2009 yılı hesaplarını inceledi. Toplamı 2.6 milyon lira tutarındaki harcamanın, parti faaliyetleriyle ilgili olmadığına karar verildi ve hazineye irat kaydedildi. Usulsüz bulunan harcamalar arasında, CHP Genel Merkezinde yaşayan ‘’Şero’’ adlı kediye alınan, 15 lira 44 kuruşluk kedi kumu ve süt de bulunuyor.

Anayasa Mahkemesi tarafından yapılan denetimde partiye kayıtlı olmayan araçlar için yapılan benzin masrafları, personelin pasaport süresinin uzatılmasına yönelik harcamalar, dönemin Genel Başkanı Deniz Baykal ve Genel Sayman Mustafa Özyürek tarafından düğünlere gönderilen çiçekler ile gelin ve damada takılan altınlar da, ‘’Parti faaliyeti olmadığı’’ gerekçesiyle reddedildi. Deniz Feneri davasıyla ilgili Deniz Baykal ile MYK üyesi Ali Kılıç aleyhine açılan tazminat davalarında ödenen Avukatlık ücretleri de uygun bulunmadı.

Şero'ya da veto

Mahkemece reddedilen harcamalar arasında, CHP Genel Merkezinde yaşayan ve ‘’Kötü Kedi Şerafettin’’ adlı çizgi romandan esinlenilerek ‘’Şero’’ ismi verilen kedi için alınan kum ve süt de bulunuyor. CHP Genel Merkezinin Anayasa Mahkemesine sunduğu belgeler arasında yer alan 4 Mart 2009 tarihli 15 lira 44 kuruşluk Carrefoursa faturasında, ‘’Wisacat marka kedi kumu ve şişe süt’’ ifadesi bulunuyor. Mahkeme bu fatura bedelinin parti kasasından ödenmesini reddetti.

Ankara’nın Söğütözü semtinde bulunan CHP’nin yeni Genel Merkezinin yapımı sırasında işçiler küçük bir tekir kedi bularak beslemeye başlamışlar ve Genel Merkez açıldıktan sonra da, Deniz Baykal kediyi sahiplenmişti. ‘’Şero’’ adı verilen kedi, Genel Merkezdeki makam katında yaşamaya başlamış, daha sonra aile bulunarak partiden uzaklaştırılmıştı. Ancak olay gazetelere konu olunca, ‘’Şero’’ Deniz Baykal affı ile yeniden Genel Merkeze dönmüştü. Bir süre önce böbrek rahatsızlığı da geçiren ‘’Şero’’ 14 gün süreyle kedi hastanesinde bakıma alınmış ve iyileşmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları