loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Şevkin; Depremlerde yara sarmanın öncesinde yapılacak çok şey var

CHP'li Şevkin; Depremlerde yara sarmanın öncesinde yapılacak çok şey var
Tarih: 13.11.2022 - 10:01
Kategori: Siyaset

CHP Adana Milletvekili, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, deprem, iş sağlığı ve iş güvenliği konularına dikkat çekti; “Şantiye şefliğine özel önem verilmeli”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, bir deprem ülkesi olan Türkiye’de herhangi bir önlem alınmadığına dikkat çekti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda konuşan Dr. Şevkin, depremlerde yara sarmanın ötesinde yapılması gereken en önemli şeyin hazırlık ve deprem sonrası oluşacak hasarların en aza indirilmesi konusunda yapılacak çalışmalar olduğuna dikkat çekti.

Son olarak Buca’da meydana gelen depremin tehlikenin boyutunu gözler önüne serdiğini ve bir doğa olayı olan depremden korunulabileceğini kaydeden Dr. Şevkin, her fırsatta kendini hatırlatan depreme karşı ve ayrıca işçi sağlığı ve iş güvenliği için şantiye şeflerinin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Mühendislik, mimarlık hizmeti gerektiren herhangi bir işin plan, proje ve hesaplarına, ilgili fen ve sanat kurallarına, teknik mevzuata uygun olarak yürütülmesi ve denetlenmesi işinin "şantiye şefliği" olarak bilindiğini dile getiren Dr. Şevkin, “Ayrıca işçi sağlığı ve iş güvenliğinde de şantiye şeflerinin önemli rolü vardır. Çoğunluğu inşaat olmak üzere, bugün ülkemizde her yıl 2 binin üzerinde iş cinayeti yaşanmaktadır. Meslek alanlarında eğitim almamış pek çok kişinin şantiye şefliği yaptığı biliniyor. Dolayısıyla, şantiye şefleri sürekli eğitim almalı ve bu görevin yerine getirilmesi için ilgili meslek odalarının vereceği eğitimlere katılıp belgelendirilmelidir” dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları