loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Şevkin; Emekli, dul ve yetimler zulüm içerisinde zulüm yaşıyor

CHP'li Şevkin; Emekli, dul ve yetimler zulüm içerisinde zulüm yaşıyor
Tarih: 18.10.2023 - 08:48
Kategori: Siyaset

Adana’da on binlerce üyesi bulunan Emekliler Derneği Adana ve Seyhan Şube Başkan ve üyeleriyle görüşen CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, “Emekliye resmen öl deniliyor.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, emeklilere tek sefere mahsus verilmesi planlanan 5 bin liranın sadaka niteliğinde olduğunu kaydetti.

Adana’daki emeklilerle bir araya gelen Dr. Müzeyyen Şevkin, verilecek 5 bin liradan çalışan emeklilerin yararlanamayacak olmasının yanı sıra dul ve yetimlerin aldıkları aylık oranına göre kesinti yapılacak olmasının da kabul edilemeyeceğini vurguladı.

“EMEKLİYE ÖL DENİLİYOR”

Adana’da ilk olarak Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Seyhan İlçe Başkanı Yaşar Tekin, yönetim kurulu ve üyelerle görüşen Dr. Şevkin, “Yoksulluk sınırının 40 bin lira, açlık sınırının 15 bin lira olduğu bir dönemde, seçimlerden sonra mazotun 18 liradan 41 lirayı bulduğu bu süreçte emekliye 7 bin 500 lira vermek, adeta emeklilere öl demektir” diye konuştu. Mecliste emeklilere verilecek olan 5 bin liranın konuşulacağını hatırlatan Dr. Şevkin, “Bu 5 bin lira da ne yazık ki sadaka niteliğindedir. Hiçbir yaraya merhem olmayacaktır. 5 bin lirada da ayrımcılık yapılacak. Çalışan emeklilere verilmeyecek. Dul ve yetimlere de aldıkları maaşların yüzde oranında bu rakam verilecek” ifadesini kullandı. Ardından 66 bin üyesi olan TÜED Adana Şube Başkanı Ali Vuranay ve üye emeklilerle bir araya gelen Dr. Şevkin, “Gerçekten emeklilerin onuruyla oynanan, 5 bin liraya sıkıştırılmaya çalışılan bir sürece giriyoruz. 7 bin 500 lira açlık sınırı altında ücretlerin konuşulduğu Türkiye’de ne yazık ki emekliler ölümle pençeleşiyor” diye konuştu.

YAŞAR TEKİN: “MAAŞ 7 BİN 500 LİRA, EV KİRASI 10 BİN LİRA”

Dertlerini dinleyen Dr. Müzeyyen Şevkin’e teşekkür eden TÜED Seyhan Şube Başkanı Yaşar Tekin ise, “Gerçekten emeklimizin sıkıntısı çok. Günümüzde 7 bin 500 lira emekli maaşı alınırken ev kiraları 10 bin lira. Bu insanlar nasıl yesin, nasıl geçinsin. Artı bunun yanında  taban aylıkları yükseltiliyor, emeklilere herhangi bir zam verilmiyor. Burada büyük bir dengesizlik var. 5 bin lira kesinlikle derdimize çare olmuyor. Memurumuza verilen 8 bin 70 lira bizlere de verilsin. Hükümetin verecek gücü yoksa, kimseye verilmiyorsa biz de istemiyoruz. Ama veriliyorsa herkese düzenli bir şekilde verilsin. Ama birine 5 bin lira, birine 8 bin lira veriyorsanız lütfen herkese eşit verin” dedi.

BERRİN ÜNLÜ: “GURURUMUZ HALI ALTINA SÜPÜRÜLÜYOR”

Emekli vatandaş Berrin Ünlü de, “Bizler geleneksel aile yapısıyla yetişmiş insanlarız. Emeklilerimiz de etik, ahlak denilen değerlerle bu seviyeye gelmiş insanlar. Yani bir parayla insanların gururu bu kadar çok halının altına süpürülürse bizim için çok daha acıklı bir şey. Maddiyi bırakın manevi olarak da çok büyük yıkım oluyor” şeklinde konuştu.

CELAL HAKTANIR: “ZULÜM İÇERİSİNDE ZULÜM”

“Emekli zulüm içerisinde zulüm yaşıyor” diyen bir diğer emekli Celal Haktanır ise, “Çoluğuna, çocuğuna, torununa bir çikolata götüremiyorsa, evine bir ekmek götüremiyorsa bu devletin ayıbıdır. Demek ki Türkiye’de devlet diye bir şey yok. 16,5 milyon emekli var. Çoluğuna çocuğuna bakmak zorundalar. Eğer bakamıyorlarsa zaten yapacak bir şey yok. 6 milyon kişi 7 bin 500 liranın altında maaş alan insanlarımız var. Bu insanlara otomotikman mezara gidin kendinizi atın diyorlar. Çukur bulursanız girin diyorlar” ifadelerini kullandı.

ALİ VURANAY: “EMEKLİYE SADAKA MI VERİLİYOR?”

TÜED Adana Şube Başkanı Ali Vuranay da, “Emeklilerimiz ve özellikle dul ve yetimlerimiz daha kötü durumda. Bin 800 liradan 5 bin liraya kadar maaş alan dul ve yetimlerimiz var. Emeklilerimiz de 7 bin 500 lira kök maaşa mahkum edildik. 7 bin 500 liraya sıkıştırıldık kaldık. Bu 7 bin 500 liranın dışında hasbelkader biz de enflasyonu bekliyoruz. İlk 2 ay enflasyonu yüksek çıkardılar, ondan sonra düşürmeye başladılar. Ocak ayında yapılacak olan enflasyon zammının üzerine 3-5 kuruş verecek sayın Cumhurbaşkanımız. Diyecek ki ‘benden de size bu refah payı.’ Bununla beraber Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla yapmış oldukları bir çalışma. 5 bin lira. Emekliye sadaka verir gibi bir para. Çalışana verilmiyor. İş sahibi olan bir şahsa verilmiyor. Dul ve yetimler de aylıklarının yüzdesi kadar alıyor. Dul ve yetimlerimize de 2 bin lira, bin lira, bin 500 lira verilecek. Buna benzer çalışmalar. Burada çalışmayan emeklimize 5 bin lirayı reva gören hükümetimiz çalışana niye vermesin? Çalışan da emekli değil mi? Çalışan da yıllarca prim ödememiş mi? Çalışan da aile geçindirmiyor mu? Ben 7.5 liraya ekmek alırken onlar acaba  5 liraya mı alıyorlar? Ben dolmuşa binerken 20 lira öderken onlar 10 lira mı ödüyorlar acaba çalıştıkları için? Bu anlamda çalışan emeklilerimize, dükkan sahibi olan emeklilerimize de bu sadakanın verilmesini talep ediyoruz. Gerçekten sadaka gibi bir para. 100 yılda bir defa gelen bir şey. Emeklimize 5 bin lira layık görülmüş. Hiç de ihtiyacımızı karşılamayacak” diye konuştu.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları