loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Soner Özimer, Fatih Belediyesini ve Büyükşehir Belediyesini göreve davet etti

CHP'li Soner Özimer, Fatih Belediyesini ve Büyükşehir Belediyesini göreve davet etti
Tarih: 22.04.2013 - 15:07
Kategori: Özel Haberler

CHP Fatih Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi Soner Özimer yerinde incelemede bulundu...

CHP Fatih Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi Soner Özimer yerinde incelemede bulunarak, fotoğraflarını çekerek hazırladığı ve meclis başkanlığına sunduğu yazılı önergesinde bir Türkiye gerçeğini daha gözler önüne serdi. CHP’li Özimer, “Yedikule kapısının yan tarafı resimde de görüleceği üzere genişlemiş ve buradan bir tır çıkmaktadır. Buraya aydınlatma ve işaret direkleri konularak buranın düzeltildiği, adeta Yedikule kapısının yanına bir kapının daha açıldığı gözlemlenmiştir. Bu surları tahrip etmek, dokunmak ve yıkmak insanlığa ve tarihe hakarettir, suçtur” Siteminde bulunarak Fatih Belediyesini ve Büyükşehir Belediyesini göreve davet etti.

Dünya miras listesine dahil edilen tarihi Surları tahrip ederek ve yıkarak Yedikule kapısının yanına yeni bir kapı açtılar! Büyükşehir Belediyesi ve Fatih Belediyesi ise manzaraya bakar gibi sadece bakıyor!

İstanbul Büyükşehir Meclisinin (İBB) 2013 yılı Nisan ayı toplantılarından CHP Fatih Belediyesi ve İBB Meclis Üyeleri Soner Özimer, Hikmet Öz ve Turan Durmuş’un imzaları ile verilen yazılı önerge;

“Bahse konu yer, Büyükşehir Belediyemizin sınırları içinde bulunan Fatih, Zeytinburnu ilçemizi ayıran İstanbul Kara Surları Dünya Miras Alanı’nda Kültür Varlıkları tescilli eserleridir. Ekim 2011 tarihinde Büyükşehir Belediyemizden de geçen İstanbul Tarihi Ada Yönetim Planı’nda da belirtildiği üzere, Tarihi Surlar UNESCO Dünya Miras listesine dahil edilmiştir. Surların Yedikule kapısı tek araç geçişine elverişlidir. 20.10.2006 tarihinde Yedikule kapısının hemen yan tarafında bulunan surların Fatih Belediyesine ait iş makinelerince genişletildiği burada yaşayan vatandaşlarca iddia edilmiş ve bu olay o tarihte basında da yer almıştır. Şu an ki Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir, “Böyle bir şey varsa surunun onarılacağını” söylemiş ve konu kapanmıştır”

“Geçtiğimiz günlerde yine vatandaşlarca yapılan şikâyetler yerine gidilerek incelenmiş ve buraya aydınlatma ve işaret direkleri konularak buranın düzeltildiği, adeta Yedikule kapısının yanına bir kapının daha açıldığı gözlemlenmiştir. Konuyla ilgili dönemin gazete haberi ve yeni çekilmiş fotoğraflar önergemizin ekinde sunulmuştur. Yedikule kapısının yan tarafı resimde de görüleceği üzere genişlemiş ve buradan bir tır çıkmaktadır. Daha önce bu şekilde açıklık olsa buranın zaten eskiden beri araç trafiğine açılması gerektiği bilinmektedir. Kaldı ki eski resimlerde görüleceği üzere burada surların tahrip olduğu gözükmekte fakat araç giriş ve çıkışı mümkün olmamakta bu nedenle Yedikule kapısı araç trafiğine tek yönlü açık bulunmaktadır. Ancak yeni uygulamayla artık Yedikule kapısı yanında bir kapımız daha olmuştur. Konuyla ilgili olarak aşağıdaki sorularımızın yazılı cevaplandırılmasını rica ederiz.

1) Surların tahrip edilerek Araç trafiği için yol açıldığı konusunda bilginiz var mı?

2) Fatih Belediye başkanı Sayın Mustafa Demir, “Burada sabah saatlerinde trafik çok sıkışık oluyor, bizde buraya yönlendirme levhası ve ışık koyduk” demiştir. Eskiden beri yeni açılan kapının genişliği bir TIR’ın geçeceği kadar olsaydı bunlar eskiden de yapılmaz mıydı? Yol dar olan Yedikule kapısı yerine buradan verilmez miydi?

3) Önergemizde ilk olayın başlangıç tarihinin 20.10.2006 olduğu, ekte sunulan gazetelerde bahsedildiği ve basına yapılan açıklamalar ve meclis kürsüsünde o dönem geçen konuşmalar olayın yanlışlıkla olduğu yönündedir. Yanlışlıkla iş makinesi Tarihi SUR’u yıksa dahi onarılması gerekmez mi?

4) Dünya miras listesi’ne dahil edilmiş olan Sur’un yıkılarak Yedikule kapımızın yanında yeni bir kapı açıldığı konusunda UNESCO’nun bilgisi var mı?

5) Yeni açılan kapıya bir isim vermeyi düşünüyor musunuz? Önergemizin başkanlık makamına havalesini rica ederiz.                             

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları