loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Sümer; Adana'nın Teksas’a dönmesi an meselesi!

CHP'li Sümer; Adana'nın Teksas’a dönmesi an meselesi!
Tarih: 27.08.2022 - 20:18
Kategori: Siyaset

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer; Orhan Sümer, “Türkiye öyle bir duruma getirildi ki kimse kendini güvende hissetmiyor. 20 yıllık AKP İktidarının memleketi getirdiği durumda herkes kendi güvenliğimi nasıl sağlarım korkusu içinde yaşıyor.

CHP Adana Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Şehirlerde bireysel silahlanmanın artması, silah ruhsatı başvurularının bazı şehirlerimizde patlama yaşaması ve ruhsat alımlarında bağış adı altında para istenmesi iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

SIĞINMACI VE MÜLTECİ SORUNU VATANDAŞLARI SİLAHLANMAYA İTİYOR

Orhan Sümer, “Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımız ne yazık ki sınırların güvenliğinden tedirgin durumdalar. Her geçen gün kamyonet kasasında nereden geldiği belli olmayan kişilerin şehir merkezlerine bırakıldığı videolar ile karşılaşıyoruz. Sınırlarımızdan elini kolunu sallaya sallaya gelen hangi milletin vatandaşı olmayan kişileri görüyoruz. Yine şehirlerimizde gerçekleşen adli olaylarda sığınmacı ve mültecilerin etkili olmaya başladığını üzülerek takip ediyoruz. Bu durum vatandaşları bireysel olarak silahlanmaya itiyor. Yapılan araştırmalarda vatandaşlar ülkede sınır güvenliğinin olmadığını, kendilerini güvende hissetmedikleri için silahlanmaya gittiklerini belirtiyorlar. Ekonomik krizin etkisiyle ne yazık ki tahammül sınırı azalan vatandaşların silah kullanım oranı artıyor. Silah ruhsatı almak isteyenlerden ise bağış adı altın istenilen paralar ise tam bir rezalet” dedi.

GÜCÜ OLAN RUHSATLI GÜCÜ OLMAYAN RUHSATSIZ SİLAHLANIYOR

Orhan Sümer, “Türkiye öyle bir duruma getirildi ki kimse kendini güvende hisetmiyor. 20 yıllık AKP İktidarının memleketi getirdiği durumda herkes kendi güvenliğimi nasıl sağlarım korkusu içinde yaşıyor. Gücü olan yasal yollara başvurara 25 bin 30 bin bağış parası ödeyip, gerekirse rüşvet verip silah alamnın yoluna giderken, gücü olmayan ise ruhsatsız da olsa silahım olsun yolunu tercih ediyor.

Bazı illerimizde silah ruhsatı talepleri patlama yapmış durumda. Bir çk ilimizde gün geçmeden cinayet haberleri ile karşılaşıyoruz. Yetkili makamların hem bu iddilara cevap vermesi hem de bireysel silahlanmanın önüne geçmesi gerekiyor” dedi.

ŞEHİRLERİN TEKSAS’A DÖNMESİ AN MESELESİ

Orhan Sümer, “Millet olarak silaha düşkünlüğümüz herkesin malumudur. Ancak bunun kontrollü olması ve devlet eliyle bireysel silahsızlanmanın teşvik edilmesi gerekir. Saray İktidarı ise tam aksini yapıyor.

Ekonomik nedenlerde ötürü yaşanan kavgalar, yaralamalar, cinayetler her gün haber bültenlerinde yerini alıyor. Millet bu kadar büyük bir buhranın içerisindeyken silah ruhsat taleplerinde patlama yaşanması ne yazık ki hayra alamet değildir. Şehirlerin Teksas’a dönmesi an meselesidir. İlgili Bakanlığın tüm çevresel nedenleri göz önüne alarak silahlanmanın önüne geçmesi gerekmektedir.” Dedi

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları