loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Sümer, Bakan Albayrak'a sordu: Kamu ihaleleri için son 10 yılda kaç dolar ödeme yapıldı?

CHP'li Sümer, Bakan Albayrak'a sordu: Kamu ihaleleri için son 10 yılda kaç dolar ödeme yapıldı?
Tarih: 15.08.2020 - 09:49
Kategori: Gündem

Dolardaki artışın sorulması üzerine “Dolar üzerinden mi maaş alıyorsunuz” diye cevap veren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a dolar soruları geldi. CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, dolar üzerinden verilen ihalelerin toplam tutarını sordu.

Bakan Albayrak, katıldığı bir televizyon programında söylediği “Dolar üzerinden mi maaş alıyorsunuz” sözleriyle büyük tepki çekmişti. Bakan’ın bu sözlerine karşın birçok şirket kamu ihalelerini dolar üzerinden alıyor. Devlet bu şirketlere milyarlarca dolar ödeme yapıyor.

CHP’li Sümer, konuyu yazılı bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Son günlerde ABD Doları başta olmak üzere birçok yabancı para biriminin Türk Lirası karşısında değeri arttığına dikkat çeken Sümer, “Vatandaşların alım gücünü düşürecek olan bu gelişme, bazı çevreler tarafından önemsiz gösterilmek istenmektedir. Bazı ekonomistler Türkiye’de maaşların TL üzerinden ödendiğini, alışverişin TL üzerinden yapıldığını belirterek dolardaki artışın önemsiz olduğunu savunmaktadırlar” dedi.

Sümer, doların artmasıyla başta girdi maliyetleri olmak üzere birçok ürünün fiyatının artacağının bilinen bir gerçek olduğunu belirterek Bakan Albayrak’a şu soruları yöneltti:

-Türkiye’de son 10 yılda kamu tarafından açılan ihalelerin kaç tanesi dolar üzerinden yapılmıştır. Toplam tutar ne kadardır?

-Kamu ihaleleri için son 10 yılda kaç dolar ödeme yapılmıştır?

-Kamunun, bu ihalelere toplam ne kadar dolar borcu bulunmaktadır?

 

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları