loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Sümer; Bir Cumhuriyet projesi olan köy okullarının açılmamasındaki ısrarın nedenini anlayamıyoruz bu inat niye?

CHP'li Sümer; Bir Cumhuriyet projesi olan köy okullarının açılmamasındaki ısrarın nedenini anlayamıyoruz bu inat niye?
Tarih: 24.09.2020 - 08:38
Kategori: Siyaset

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, okullar altyapı sorunları çözülmeden, pandemi koşullarına tam olarak hazırlanmadan açıldı. Kapatılan köy okullarının açılması önerimizi bir kere daha tekrarlıyoruz.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, pandemiyle mücadele kapsamında daha önce de gündeme getirdikleri ‘kapalı köy okullarının açılması’ önerisini yeniden gündeme taşıyarak “Bir Cumhuriyet projesi olan köy okullarının açılmamasındaki ısrarın nedenini anlayamıyoruz. Bu inat niye?” diye sordu.

Sümer, yaptığı yazılı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’nın aylardır üzerinde çalışmasına karşın eğitim sistemini pandemi koşullarına hazır edemediğini belirtti.

Ana sınıfı ve ilkokul 1. sınıflara haftada iki gün okulda, 3 gün evde online; ilkokul 2.3.4. sınıflar ile ortaokul ve liselerde EBA üzerinden online uzaktan eğitim verilmeye başlandığını hatırlatan Sümer, “EBA sistemi milyonlarca öğrenciyi ve öğretmeni kaldıramadı ve çöktü. Çökmese bile ciddi sayıda öğrencide bilgisayar ve internet halen yok” dedi.

“EBA SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL”

Sümer, yeterli altyapı çalışması yapılmadığı için EBA sisteminin sürdürülebilir olmadığını belirterek “Örneğin bir evde 2 öğrenci var. Bu evde bilgisayarı kim kullanacak? Öğretmen bilgisayar üzerinden ders mi anlatacak çocuğu o bilgisayardan eğitim mi görecek? Bunların hiçbiri düşünülmeden EBA sistemi zaten yürümezdi” dedi.

Devlet okullarında temizlik ve hijyen konusunda sıkıntılar olduğunu da kaydeden Sümer, “Halen okullarda yeni temizlik görevlileri görevlendirilmedi. İŞKUR’dan yanıt bekleniyor ama salgın kimseyi beklemiyor” ifadelerini kullandı.

CHP’li Sümer, daha önce gündeme getirdikleri köy okullarının açılması projesini yeniden gündeme getirerek şöyle konuştu:

ISRARIN NEDENİ NE?

“Geçici önlemler yerine öğrencilerin ve öğretmenlerin sağlığını ön plana alan yeni bir eğitim politikası yaşama geçirilmelidir. Kapatılan köy okullarının açılması demek yüzbinlerce çocuğun taşıma ve bulaşma riski olmadan kendi köyünde eğitim görmesi demektir. Atanamayan öğretmenlerin atanması demektir.

Böylece bu öğrencilerin ve öğretmenlerin EBA’yı kullanmasına gerek kalmayacaktır.

Bir Cumhuriyet projesi olan köy okullarının açılmamasındaki ısrarın nedenini anlayamıyoruz. Bu inat niye?

Atıl durumdaki bu okullar yöre halkının desteği, sivil toplum kuruluşları ve belediyelerin yardımıyla kısa sürede eğitime hazır hale gelebilir. Hem eğitime büyük yatırım hem salgına karşı önlem olacaktır.

Açılan okullara bir sağlıkçı atanmasıyla da her vakanın kısa sürede tespiti mümkün olacak ve atanamayan sağlıkçılar için istihdam kapısı olacaktır.”

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları