loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Sümer: Vatandaşın gözünün yaşına bakmayan iktidar yandaşa gelince gelirinden vazgeçiyor

CHP'li Sümer: Vatandaşın gözünün yaşına bakmayan iktidar yandaşa gelince gelirinden vazgeçiyor
Tarih: 26.10.2020 - 07:05
Kategori: Siyaset

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Sayıştay raporlarında göre Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün 2019 itibarıyla bin 319 adet kira sözleşme dosyasında toplam 24 milyon 996 bin 205 TL’lik kira alacağının takibini yapmadığını belirtti.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Sayıştay raporlarında göre Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 2019 itibarıyla bin 319 adet kira sözleşme dosyasında toplam 24 milyon 996 bin 205 TL'lik kira alacağının takibini yapmadığını belirterek "Vatandaşa gelince gözünün yaşına bakmayan iktidar yandaşına gelince milyon liralık kira gelirinden vazgeçiyor. Esnaf bas bas bağırıyor, kiramı ödeyemiyorum, siftah yapmadan dükkânı kapatıyorum diye ama iktidar hiç oralı olmuyor" dedi.

CHP Adana Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Sümer, Sayıştay raporlarına göre, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 2019 itibarıyla bin 319 adet kira sözleşme dosyasında toplam 24 milyon 996 bin 205 TL'lik kira alacağının takibini yapmadığını, hukuk birimine de yönlendirmediğini açıkladı.

Sümer, “Esnaf bas bas bağırıyor, kiramı ödeyemiyorum, siftah yapmadan dükkânı kapatıyorum diye ama iktidar hiç oralı olmuyor. Vakıflara da yaklaşık 25 milyon lira borç takılmış, bunun da peşine düşülmüyor. İş yandaşa gelince ne kadar büyük paraları tek kalemde sildiklerini bir kez daha görüyoruz” dedi.

"İKTİDAR YANDAŞA GELİNCE MİLYON LİRALIK KİRA GELİRİNDEN VAZGEÇİYOR"

Rapordaki 1319 adet kiralık yerde hangi işletmelerin bulunduğu soran Sümer, şunları söyledi:

“Bu para milletin parası, milletin vergisi. Rapordaki bin 319 adet kiralık yerde hangi işletmeler hangi kazançları sağlıyor? Buralar kimlere tahsis edilmiş, artık tahmin ediyoruz. Vatandaşa gelince gözünün yaşına bakmayan iktidar yandaşına gelince milyon liralık kira gelirinden vazgeçiyor. Memleketin en güzel yerlerindeki tarihi mülkler Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde. Kira ödemiyorlar, alacağın peşine de düşülmüyor.”

 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları