loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Tanrıkulu bagajda gönderilen engelli kızı TBM^M'ye taşıdı

CHP'li Tanrıkulu bagajda gönderilen engelli kızı TBM^M'ye taşıdı
Tarih: 10.11.2012 - 16:55
Kategori: Siyaset

CHP'li Tanrıkulu İstanbul Zeytinburnu’nda ambulans verilmediği için hastaneden evine araba bagajında gönderilen engelli kızın hesabını sordu...

Tanrıkulu’nun Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle ;


3 Kasım 2012 tarihinde Zeytinburnu’nda sağlıkta dönüşüm adı verilen ve reform olarak lanse edilen düzenlemelerin sır perdesi aralanmış, gerçek gaye ve kazanç için sağlık hizmetlerinin nasıl reforma dönüştürüldüğü ortaya çıkmıştır. Zeytinburnu’nda 32 gün yoğun bakımda yatan bedensel ve zihinsel engelli genç kıza, taburcu edildiği gerekçesiyle ambulans tahsis edilmemiştir. Kızın yakınlarının her türlü çabalarına rağmen ambulansın sadece ve sadece 300 Lira ile temin edileceği belirtilerek, yardıma muhtaç bir kişi adeta haraca kesilmek istenmiştir. Gerek bakanlığınız gerekse Başbakan sürekli sağlık alanında atılan adımları reform olarak lanse etmekte ve sağlık hizmetlerinden ücret alınmadığını iddia etmektedir. Zeytinburnu’nda yaşanan bu rezalet sizin ve Başbakan’ın iddialarını yalanlayarak sağlıkta dönüşüm adı verilen düzenlemelerin, kazanç kapısının nasıl ardına dek açıldığı bir reform olunduğunu ortaya koymaktadır. Ambulans vermeyen hastane yetkilileri, Engelli kızımızın evine sadece ambulansla gitmesi gerektiğini belirtmesine rağmen kararlarında ısrar etmiş,  hasta saatlerce hastane koridorlarında beklemek zorunda kalmış ve hayatına mal olacak bir risk ile araba bagajında taburcu edilerek evine götürülmüştür.


Bu bağlamda: 

1. Bu rezalet sonrası Bakanlığınızca bir soruşturma başlatılacak mıdır? Başlatılacak ise kapsamı ve yaptırımları ne olacaktır? Başlatılmayacaksa gerekçesi nedir?


2. Hastaların taşınması ile ilgili ambulans verilme koşulları nelerdir?


3. Hastaların taburcu olmasına rağmen sadece ve sadece kontrol altında evine götürülmesi gerekiyorsa bu hizmet bir bedel karşılığında mı yapılmalıdır? Şayet bir bedele tabii tutulmasını doğru buluyorsanız gerekçesi nedir ve insan hayatı sizce maddi bedellerle karşılaştırılacak kadar ucuz mudur?


4. Bakanlığınızın görev kapsamı insan hayatını olabildiğince sağlıklı tutmak için çalışma yapmak mıdır yoksa olabildiğince kazanç sağlamak mıdır?


5. Başbakan ve Bakanlığınızca “Reform” olarak lanse edilen dönüşüm Zeytinburnu’nda yaşanan bu rezaleti de tanımlamakta mıdır?


6. Yaşananlar tamamen usule uygun mudur? Yoksa görevini kötüye kullanan kişilerce yapılan bir ihmal midir?


7. 2011 yılında 24 yaşındaki bir genç, 6 hastane dolaştırıldı. Para yoksa tedavi de yok denilerek geri çevrilen genç yolda yaşamını yitirmişti. Bu örnekler sizin kamuoyunu yanılttığınızı kanıtlamaktadır. Kazanç reformu haline gelen sağlık hizmetlerinde kamuoyunu yanıltmaktan dolayı özür dilemeyi ve istifa etmeyi düşünüyor musunuz?


8. İktidarınızın insan hayatına verdiği değeri özellikle son bir yılda birçok acı olayla görmekteyiz. Bakanlar Kurulu Üyelerinin daha önceki açıklamaları da göz önünde bulundurulursa, sağlıkta “paran varsa hayattasın paran yoksa hayatta kalman nasip kısmet dönemi” başlatılmıştır diyebilir miyiz? 

Vişne Haber Ajansı

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları