loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Tanrıkulu Başbakan'a İzmir'deki Yatırımları Sordu

CHP'li Tanrıkulu Başbakan'a İzmir'deki Yatırımları Sordu
Tarih: 22.04.2013 - 13:31
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'a son iki yılda İzmir'e yapılan yatırımların durumunu sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle;

“İzmir İli Ülke ekonomisinde yarattığı yüksek katma değere karşın kamu yatırımlarından ve teşvik uygulamalarından yeteri kadar pay almamaktadır. İzmir’de Kamu Sabit Sermaye Yatırımlarının yetersizliği ve diğer olumsuzluklar, İzmir İlimizde yatırımların yetersizliği, devam eden yatırımların zamanında bitirilememesi var olan sorunların devam etmesine neden olurken, milyonlarca lira harcanan kamu yatırımları da adeta çürümeye terk edilmektedir. 

İzmir İl merkeziyle ilgili olarak;


1- 2010–2013 tarihleri arasında İzmir İlinde sorumluluk alanınıza bağlı olan Kurum ve Kuruluşlara ait kaç proje hazırlanmıştır? Yürütülmekte olan diğer yatırımlar nelerdir?


2- Bu projeler ve yatırımlardan hangileri tamamlanmıştır? İşe başlanma ve bitirilme tarihleri nedir? İhale ve tamamlanma bedelleri nedir?


3- Sorumluluk alanınıza bağlı kurum ve kuruluşlardan 2010–2013 yılları bütçesinden İzmir İli için ayrılan kaynak miktarı nedir? Diğer iller dikkate alındığında İzmir ilimiz kaçıncı sırada yer almaktadır?


4- Bu proje ve yatırımlardan halen devam edenler hangileridir? İşe başlanma tarihi nedir? Yüzde kaçı bitirilmiştir? İhale bedeli nedir? Bu güne kadar ne kadar kaynak harcanmıştır?


5- Programa alınıp başlanmayan proje ve yatırım var mıdır? Bunlar hangileridir?


6- 2010–2013 yılları arasında sorumluluk alanınıza bağlı kurum ve kuruşlar için ayrılan ödenek miktarı nedir? Yıllara göre dağılımı nedir? Ne kadarı harcanmıştır?”


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları