loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Tanrıkulu: Kürt Sorunun çözümü joker olarak kullanılamaz

CHP'li Tanrıkulu: Kürt Sorunun çözümü joker olarak kullanılamaz
Tarih: 26.12.2013 - 14:27
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu: Ak Parti Hükümeti'nin bu krizi ''komplo'' olarak göstermeye çalıştığını ifade etti...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarıyla ortaya saçılan bilgilerin, kamuoyunda ciddi bir rahatsızlık yaratmış olmasına rağmen Ak Parti Hükümeti'nin bu krizi "komplo" olarak göstermeye çalıştığını ifade etti. Tanrıkulu yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan'ın aynı zamanda bunun çözüm sürecine yönelik bir operasyon olduğunu iddia ettiğini belirterek şöyle devam etti:

"Roboski katliamının üçüncü yılına denk gelen son gelişmeleri çözüm süreciyle ilişkilendirmek tipik bir Erdoğan taktiğidir.

Barışın toplumsallaştırılması konusunda bir konsensüs oluşturmaya çalışmak yerine, seçim odaklı dar hesaplara girişen AKP, çözüm sürecini kendi eliyle baltalamış ve süreci tıkamıştır. Kürt sorununun çözümüyle hükümete yönelik yolsuzluk ve rüşvet iddiaları arasında bir bağlantı kurmaya çalışmak, çözüm ihtimalini rehin alıp insafsızca kullanmaktır. Kürt sorununun çözümünü hiçbir hükümet, siyasi kumarlarında "joker' olarak kullanma hakkına sahip değildir. Toplumda ve siyasette derin çatlaklar oluşturmuş olan Kürt sorunu güncel olduğu kadar tarihsel bir sorundur. Sayın Başbakan'a soruyoruz; siz çözüm konusunda hangi adımı attınız da CHP karşı durdu? CHP'nin aylardır Meclis gündemine getirdiği çözüm konusundaki önerilerin neden tek bir tanesine bile destek vermediniz? Tüm halkımızın ve kamuoyunun bilmesi gerekir ki, Kürt sorununun çözümünü dar hesaplarına kurban eden AKP'ye karşı, kalıcı çözüm ve barışı sağlamak için elimizden gelen gayreti sarf etmeye devam edeceğiz.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları