loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Tanrıkulu: Vur emri kim tarafından verilmiştir?

CHP'li Tanrıkulu: Vur emri kim tarafından verilmiştir?
Tarih: 22.11.2013 - 12:40
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu: Başbakanlık Koruma Müdürü'ne ''vur emri' yetkisi verildiği iddiası doğru mudur?'' diye sordu...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Demokratik ve anayasal haklarını kullanarak bireysel eylem yapan vatandaşlarımızın Başbakanlık Binasına yaklaşmaları halinde, Başbakanlık Koruma Müdürü'ne "vur emri' yetkisi verildiği iddiası doğru mudur?" diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"Demokratik ve anayasal haklarını kullanarak bireysel eylem yapan vatandaşlarımızın Başbakanlık Binasına yaklaşmaları halinde, Başbakanlık Koruma Müdürü'ne "vur emri' yetkisi verildiği iddiası doğru mudur? Doğru ise bu "vur emri' kim tarafından verilmiştir?

Demokratik ve anayasal haklarını kullanarak bireysel eylem yapan vatandaşlarımız hangi sorunları sebebiyle bu protesto eylemlerini gerçekleştirmiştir? Bu eylemi gerçekleştiren vatandaşlarımızın sorunları ile ilgili yapılan çalışmalar var mıdır? Varsa nelerdir?

Başbakanlık Binası önünde 2009-2013 yılları arasında 21 Kasım tarihi itibariyle kaç protesto eylemi gerçekleşmiştir? Bu protesto eylemleri sonucunda kaç kişi hakkında yasal işlem yapılmıştır? Protesto eylemlerini engellemek için alınan güvenlik tedbirleri nelerdir?

Protesto eylemleri sonucunda hakkında yasal işlem yapılan kişilerin fişlendiği iddiaları doğru mudur?

Başbakanlık Binası civarında güvenlik güçlerinin aylardır "şüpheli' buldukları kişileri durdurup kimlik tespiti yaptıkları iddiası doğru mudur? Ayrıca kimlik tespiti yaptıkları kişilere "suçlu' gözüyle baktıkları doğru mudur?

Başbakanlık Binası önünde 2009-2013 yılları arasında 21 Kasım tarihi itibariyle bireysel eylem yapması sonucu kaç kişi güvenlik güçleri müdahalesi sonucu yaralanmış ve kaç kişi hayatını kaybetmiştir?"

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları