loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Tanrıkulu'ndan Kalkınma Bakanına soru

CHP'li Tanrıkulu'ndan Kalkınma Bakanına soru
Tarih: 27.02.2013 - 14:16
Kategori: Siyaset

Tanrıkulu, Kalkınma Bakanı Yılmaz ’a Ankara Kalkınma Ajansı Çevreye Duyarlı Yenilikçi Uygulamalar ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları için proje başvuru süresinin uzatılma nedenini sordu...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle;

“Kalkınma Bakanlığına Bağlı Ankara Kalkınma Ajansı Çevreye Duyarlı Yenilikçi Uygulamalar ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları için proje başvurusunun son günün 22.02.2013 tarihi mesai bitimi olarak belirtmiştir. Ancak 22.02.2013 günü mesai bitiminden sonra web sitesinde yaptığı bir duyuruyla “KAYS-PDF modülünde yaşanan sistemsel sıkıntılardan dolayı Başvuru Sahiplerinin sisteme girişlerinde yaşadıkları sorunlar nedeniyle TR1/12/ÇEV ve TR51/12/SOS Referans nolu mali destek programlarının son başvuru alım tarihleri 26.02.2012 saat ve 17.00’ye kadar uzatılmıştır” demiştir.

Buna göre;

1) Ankara Kalkınma Ajansı bu duyuruyu neden mesai bitiminden önce yapmamıştır?

2) Süre bitiminden sonra karar verilen bu süre uzatımı ile kamuoyunda oluşan "kayırılan birilerinin projeleri kabul edilecek" iddiaları doğru mudur?

3) 22.02.2013 tarihinden, yani süre bitiminden sonra hangi kuruluşlar ve STKlar proje çağrısına başvurmuştur, isimleri nelerdir?

4) Süre uzatma döneminde başvuru yapan kurum/kuruluşlardan hangilerinin projelerinin kabul edildiğini başvuru sonuçları belli olduktan sonra kamuoyuna açıklayacak mısınız?

5) Süre uzatılma talimatını siz mi verdiniz?

6) Talimatı siz vermediyseniz bu haksız uygulama için sorumlular hakkında işlem yapılacak mıdır?”


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları