loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Tarhan AKP'nin miting kararını değerlendirdi

CHP'li Tarhan AKP'nin miting kararını değerlendirdi
Tarih: 10.06.2013 - 12:42
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan yazılı bir açıklama yaptı...

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan:” Toplumdan gelen barışçıl tepkiyi dinleyip kaygıları gidermek yerine mitinglerle misilleme yapmayı tercih eden başbakan; artık elinizi bu halkın üzerinden çekin.”

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan yazılı bir açıklama yaparak AKP’nin miting kararını değerlendirdi. Tarhan’ın yazılı açıklaması şöyle:

“İktidarın baskı ve keyfi uygulamalarına karşı demokratik tepki verilmesi halinde dünyanın her yerinde yöneticilerin sorumluluğu, taleplere duyarlı olmak, güvenliği sağlamak, özür dilemek ya da geri adım atmaktır. Ancak başbakan ve türevleri olan bakanlarının her açıklaması ve eylemi; olaydan duydukları öfkeyi, çaresizliği ve biriktirdikleri kini gözler önüne sermektedir. “Üç beş çapulcu” olarak gördükleri göstericilere karşı çaresizliklerini ve korkularını, savurdukları tehditler yetmezmiş gibi bindirilmiş kıtalarla ve önceden hazırlanmış metinlerle bir zamanlar, Kaddafi ve Saddam’ın denediği medya destekli gösterişli mitinglerle yenmeye çalışacakları anlaşılmaktadır.

Toplumdan gelen barışçıl tepkiyi dinleyip kaygıları gidermek yerine mitinglerle misilleme yapmayı tercih eden başbakan; artık elinizi bu halkın üzerinden çekin. Bu yaptığınız size oy verenlere de haksızlıktır. Ölümlerden, bir daha göremeyecek genç gözlerden, kırılan kollardan, gaza boğulmuş insanlardan, onca polis şiddetinden sonra meydanlarda kaç kişi topladığınızın ne önemi var? Meydan savaşına mı gidiyorsunuz, ateşe benzin dökmek ne işe yarayacak? Savaşa gider gibi “yol ver gidelim Taksim'i ezelim” sloganları attırmanız kime yarar sağlayacak?

Şunu idrak edin artık, bu direnişi başlatan zulümdü. Oradaki insanların arkasında parti yoktu, dernek yoktu, sendika yoktu. Salt özgürlük için oradaydılar. Muhalefet de, gösteri de meşru bir haktır, düşman değildir. Akıtmak istediğiniz kansa eğer bundan vazgeçin, nefret söyleminden vazgeçin, amacınız halkı halka kırdırmaksa vazgeçin. Siz önce, ölen canların, sönen gözlerin, kırık bacakların, kolların hesabını verin.
Ve kabul edin, kaybettiniz başbakan, meydanlara milyonlarca bindirilmiş kıtayı toplasanız da kaybettiniz. Kendi halkınıza, “marjinal, çapulcu, ayyaş” dediniz, kaçıp onları polis terörü ile başbaşa bıraktınız, ölümlere, organ kayıplarına yol açtınız, zulme efendilik yaptınız ya, bu halk bunu hiç unutmayacak. Kaybettiniz başbakan. Geçmiş ola, artık en çok istediğiniz üç şeyi yapamayacaksınız.
1- Kişiye özel bir despot anayasa yapamayacaksınız,
2- Savaş çıkartamayacaksınız.
3- Başkan olamayacak çekip gideceksiniz Başbakan…
Panzehiriniz bulunmuştur artık, o da halkın dayanışmasıdır. “

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları