loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Tekin tahliyeler için: ''Suç unsurlarının ayrıştırılması gerekiyordu''

CHP'li Tekin tahliyeler için: ''Suç unsurlarının ayrıştırılması gerekiyordu''
Tarih: 11.03.2014 - 14:56
Kategori: Siyaset

Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, seçim çalışmaları kapsamında Etimesgut ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu...

“(Berkin Elvan’ın hayatını kaybetmesi) Bizim dinimizde ‘rahmet’ diye bir şey vardır. Ailesini arayıp rahmet bile dilemediler”

Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, seçim çalışmaları kapsamında Etimesgut ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, Ergenekon Davası’ndaki tahliyelerin sorulması üzerine, CHP’nin öteden beri özel yetkili mahkemelerin olağanüstü dönemlerin mahkemeleri olduğunu söylediğini hatırlattı.

Tekin, şöyle konuştu:

“Darbe dönemlerinde olan mahkemelerdir ama ne garip bir şeyse iktidarı 12 yıl boyunca bu özel yetkili mahkemeler rahatsız etmedi. Ne zaman rahatsız etti? Ne zaman ki Rıza’ya ve çocuklarına dokununca rahatsızlık hissetmeye başladılar. Doğrusu tahliyelerin bir kısmı son derece memnuniyet verici ama bir kısmının da vicdan sızlatıcı tahliyelerr olduğunu da burada ifade etmek istiyorum. Yani suç unsurlarının ayrıştırılması gerekiyordu. Bu yasa yapılırken, bir siyasal düşünceyle, bir silahlı katili aynı kefeye koyarsanız, bunu kabul etmek mümkün değildir. Bu konuda gerçekten toplumun önemli kesiminin vicdanının kanadığını da ifade etmek istiyorum.”

Tekin, Berkin Elvan’ın hayatını kaybetmesiyle ilgili bir soruyu yanıtlarken de “Doğrusu bu konuda nasıl cümleler kuracağımı bilemiyorum” ifadesini kullandı.

“Daha dün ‘destan yazanlar ve destan yazdırtanların’ o acıyı hissetmelerini istiyorum” diyen Tekin, şunları söyledi:

“Bu ülkenin Başbakan’ı, balkonlara çıkıp ’76 milyonun güvencesi benim’ diyen bir Başbakan, körpecik bir çocuğun ölümüne sebep oluyorsa burada ‘katil kimdir’ diye aramaya gerek yok. Çok açık bir şekilde Başbakan kendisi de ifade etti; ‘polislerimiz destan yazdı’ dedi. Doğrusunu yapmıştır demek bu, onaylamıştır. Hadi Başbakan’ın bu tavrını anladım, bu AKP’de hiç mi vicdanı sızlayan adam yok? Siz hangi dine mensupsunuz. Bizim dinimizde ‘rahmet’ diye bir şey vardır. Ailesini arayıp rahmet bile dilemediler. Daha ne diyeceğim, bilemiyorum.”

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışındaki durumunun sorulması üzerine ise Tekin, CHP’nin durumunun son derece iyi olduğunu söyledi.

Ankara’nın aynı zamanda başkent olduğunu hatırlatan Tekin, “30 Mart günü Ankaralılar ya beton kenti onaylayacaklar ya da başkenti onaylayacaklar. Dünyadaki bütün başkentlerle Ankara’yı yarıştıracağız. Ankara hiçbir başkentten geri kalabilecek bir il değildir” dedi.

Mansur Yavaş ile Ankara’nın kaderinin değişeceğini ileri süren Tekin, anketlerin sorulması üzerine ise “Anketler son derece iyi” yanıtını verdi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları