loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Tezcan Konsolosluk baskını'na getirilen yayın yasağını sordu

CHP'li Tezcan Konsolosluk baskını'na getirilen yayın yasağını sordu
Tarih: 17.06.2014 - 17:13
Kategori: Siyaset

Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan kamuoyunun haber alma hakkına ilişkin verilen yasaklama kararının kaldırılması için Ağır Ceza Mahkemesine itirazda bulundu...

Başbakan Erdoğan’ın Musul’da yaşananlar ile ilgili “yazmadan, çizmeden, fazla da konuşmadan takip etmenizi istiyoruz” sözlerinin ardından Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğunda bulunan ve IŞİD terör örgütü tarafından kaçırılan Başkonsolosluk çalışmaları ve tır şoförlerine ilişkin haberler için yayın yasağı kararı aldı.

Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan kamuoyunun haber alma hakkına ilişkin verilen yasaklama kararının kaldırılması için Ağır Ceza Mahkemesine itirazda bulundu.

Tezcan konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Bu AKP’nin yasağıdır. AKP, IŞiD’le yaptığı suç ortaklığını örtbas etmek istiyor. Haber hakkı engellenemez” dedi.

ANKARA 9. AĞIR CEZA MAHKEMESİ

BAŞKANLIĞI’NA

İTİRAZ EDEN : Bülent TEZCAN. CHP Genel Başkan Yardımcısı- Aydın Milletvekili

VEKİLİ : Av. Mustafa Kemal ÇİÇEK ( Adres Antettedir)

KONU : Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasa Düzene Karşı İşlenen suçlar soruşturma bürosunun talebi doğrultusunda verilen, 2014/566 D. İş dosyası ile verilen yayın yasağı kararının Anayasa ve yasalara aykırı olması nedeni ile itirazen kaldırılması talebine ilişkindir.

AÇIKLAMALAR :

Türkiye Cumhuriyeti Musul Başkonsolosluğu, İŞİD adlı Terör Örgütü tarafından, 11.06.2014 tarihinde basılmış ve ikisi çocuk, 31’ i güvenlik görevlisi toplam 39 vatandaşımız rehin alınmak sureti ile bilinmeyen bir yere götürülmüştür.

Bu süreç içerisinde, Siyasi İktidar iyi bir sınav verememiş, vatandaşlarımızın akıbeti hususunda kamuoyunu bilgilendirmek bir yana bu hususta ortaya çıkan vahim iddiaları gizlemek ve üzerine örtmek çabası içerisinde olmuştur ve olmaya devam etmektedir.

Siyasi İktidar temsilcileri, bir süredir, rehin alınan vatandaşlarımız ile ilgili haberlerin, rehin alanlar üzerinde (İŞİD TERÖR ÖRGÜTÜ) sıkıntı yaratacağı ve bu kapsamında, olumsuz haberlerin yapılmaması yönünde söylemlerde bulunmaktadırlar. İşte tam bu süreçte verilen yasaklama kararı tarafımızdan şüphe ile karşılanmıştır.

Yasaklama kararı 1982 Anayasasının 26/2 maddesi kapsamında, Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti maddesi kapsamında verilmiştir. Bu madde kapsamında yasaklama kararı verilmesi Anayasanın ihlalidir. Ölçülülük ilkesine açık aykırılık teşkil etmektedir. Anayasamızın 22. Maddesi kapsamında Haberleşme Hürriyeti mevcuttur.

SONUÇ : Yukarıda arz edilen nedenler ve resen nazara alınacak sair sebepler ile CMK 268 v.d hükümler kapsamında, Anayasa ve Basın Kanununa aykırı olarak verilen yasaklama kararının itirazen incelenerek kaldırılmasınız ve talep ederiz.21.03.2014

İtiraz Eden Bülent TEZCAN vekili

Av. Mustafa Kemal ÇİÇEK

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları