loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Tezcan Mehmet Ali Şahin'e tepki gösterdi

CHP'li Tezcan Mehmet Ali Şahin'e tepki gösterdi
Tarih: 01.08.2013 - 17:53
Kategori: Siyaset

CHP'li Tezcan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’e tepki gösterdi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Gezi Parkı eylemlerinin TCK'da müebbet hapsi gerektiren suç olduğunu ifade eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’e tepki gösterdi

Tezcan yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti.

“AKP’nin gezi direnişiyle doruğa çıkan halk korkusu sürüyor.

İhbar kutularıyla, burs tehditleriyle kendisini ele veren AKP’nin halk korkusu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in açıklamalarıyla bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır.

Yurdun dört bir yanında toplumun her kesiminden yurttaşın yer aldığı gezi direnişini, yasa dışı gibi gösterme çabası hükümetin demokrasi anlayışını ortaya koymaktadır.

Eski bir Adalet Bakanın bu sözleri sarf etmesiyse ayrı bir utançtır.

Gezi Parkı’nda yaşananlar totaliter rejimlerin baskı ve zorbalıkla iktidarlarını halka rağmen devam ettiremeyeceklerinin işareti olmuştur.

Anti demokratik uygulamalarıyla, ülkemizi hukuksuzca yöneten hükümet, yaptıkları zulmün hesabını vermekten korkmaktadır.

Gezi eylemleri uluslararası hukuk ve anayasal güvence altında olan toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının kullanılmasıdır. Demokratik rejimler bu hakkın kullanılmasını güvence altına alırken, AKP’ nin temsil ettiği totaliter/otoriter rejimler bu hakkı kullananlardan terör örgütü yaratma peşinde koşar.

Diktatörlüklerin en büyük korkusu meydanlardır. Hükümete karşı her türlü demokratik muhalefeti Türk Ceza Kanununun 312.maddesi içine sokmaya çalışanların demokratlıkla en küçük bir bağı olamaz.

Mehmet Ali Şahin’in açıklaması AKP iktidarının hangi haleti ruhiye içinde olduğunun, geleceğe dönük baskı ve saldırıları hangi pervasızlıkta yürüteceğinin açık bir göstergesidir.

Diktatörlüklerin panzehiri halkın demokratik tepkisidir. Bu demokratik tepki güçlenerek büyüyecektir.

Korkunun ecele faydası yoktur !

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları