loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Toprak Başbakan'a, Polis'e OHAL yetkisini sordu

CHP'li Toprak Başbakan'a, Polis'e OHAL yetkisini sordu
Tarih: 07.10.2013 - 13:29
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak: ''AKP hükümeti bu kadar istekliyse bütün yetkilerini polise devretmelidir. Bu paket Türkiye’de giderek yok edilen demokrasinin idam fermanıdır.''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak: “AKP hükümeti bu kadar istekliyse bütün yetkilerini polise devretmelidir. Bu paket Türkiye’de giderek yok edilen demokrasinin idam fermanıdır.”

“Hakkını arayanları sindirmek için Polis Paketi çıkaracağınıza El Kaide terörüyle uğraşın”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, AKP’nin “Polis Paketi’ni değerlendirdi ve Türkiye’nin demokrasiden çıkıp polis devletine doğru sürüklendiğini kaydetti.

Erdoğan Toprak’ın Değerlendirmeleri Şöyle: “AKP’nin demokrasi paketinin ne amaçla çıkarıldığı ortaya çıkmıştır. Demokrasi paketinin amacı Polis Paketini kamufle etmekmiş. Polis Paketine göre; daha önce hâkim ve savcı talebiyle uygulanan “önleme gözaltıları” bundan böyle 12-24 saate kadar polis yetkisiyle mümkün hale getiriliyor. Yani polis, “eylem yapma ve olay çıkarma olasılığı olanları” hakim ve savcı izni olmadan direkt gözaltına alabilecek. Bu paket Türkiye’de giderek yok edilen demokrasinin idam fermanıdır.

Hakkını arayan insanları sindirmek, demokratik her türlü talebi baskı altına almak ve kendi iktidarını polis marifetiyle sürdürmek bugün AKP’nin yol haritası olmuştur. Kendi ülkesinde demokrasi isteyenlere her türlü şiddeti uygulayan AKP diğer yandan El Kaide terör örgütüne desteğini sürdürebilmektedir. Bugün bütün dünya medyası AKP ve El Kaide arasındaki ilişkiyi konuşmaktadır. Bu durum Türkiye’nin saygın imajını yok etmektedir. AKP, hakkını arayanları sindirmek için Polis Paketi çıkaracağına El Kaide terörüyle uğraşmalı ve onunla olan bütün bağlarını kesmelidir.

AKP’nin Polis Paketi Türkiye’de demokrasiyi rafa kaldıracak, her türlü hukuksuzluğu hakim kılacaktır. Bu durum Türkiye’de korkunç insan hakları ihlallerinin ortaya çıkmasına neden olacaktır. AKP Polis Devleti olma yolunda son derece tehlikeli bir adım atmaktadır. Eğer Polise bu kadar yetki veriyorsa, AKP hükümet olarak hangi sorumluluklarını kullanacak? AKP bu kadar istekliyse bütün yetkilerini polise devretmelidir. Dünya siyasi tarihinin bize öğrettiği şudur ki, bir iktidar sadece güvenlik güçlerinin baskısıyla ve zoruyla ayakta kalamaz. AKP bu tarihsel deneyimden ders çıkarmalıdır.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları