loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Toprak şehitler için başsağlığı diledi

CHP'li Toprak şehitler için başsağlığı diledi
Tarih: 10.11.2012 - 16:51
Kategori: Siyaset

CHP'li Toprak, Şehitlere rahmet ailelerine ve ulusa başsağlığı diledi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak:, “AKP iktidarında katliama dönüşen kazaların ve faciaların hesabı sorulmadıkça bu büyük acıları yaşamaya devam edeceğiz” dedi ve şehitlerimize rahmet aileleriyle ulusumuza başsağlığı diledi


Yazılı bir açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı  Toprak, AKP döneminde kazalar ve facialarla hayatını kaybeden asker sayısının terörle mücadele kaybettiğimiz asker sayısından fazla olduğunu belirterek “böyle bir hükümet ve böyle bir terörle mücadele siyaseti olmaz” dedi.

Erdoğan Toprak’ın açıklaması şöyle: “ Afyonkarahisar’daki patlamada onlarca gencimiz , askerimiz hayatını kaybetmişti. Bugün Siirt’te meydana gelen kazada ise 17 askerimiz yaşamını yitirdi, şehit oldu. Dünyanın sağlıklı yönetimlerinin olduğu ülkelerde bu tür kazalar nadir olur ve kazaların nedeni hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak bir biçimde bilimsel yöntem ve teknikliklerle açıklanır. Biz de kol kırılır yen içinde kalır misali bu tür olaylar bütün detaylarıyla açıklanmaz. Ülkemizde bugün asker intiharları, kazalar, patlamalar ve facialarla terör nedeniyle kaybettiğimizden çok daha fazla askerimizi, evlatlarımızı şehit veriyoruz.
Elbette ki askerler hava yoluyla da nakledilebilirler. Ama Türkiye Cumhuriyeti artık kendi topraklarının bir bölümünde askerlerini karayolu ile taşıyamayacak bir noktaya gelmişse herkes şapkasını önüne koyup derin bir sorgulama yapmalıdır.

AKP Hükümeti’nin terör konusunda uyguladığı strateji, politika ve yaklaşım çökmüştür. Çöken sadece AKP’nin politikası değildir. Çöken bir halkın umudu, güvenlik duygusu ve geleceğe duyduğu güvendir. AKP hükümeti başka ülkelerin iç işlerine karışacağına bu ülkenin sorunlarını nasıl çözeceğini, çocukların şehit düşmesini nasıl engelleyeceğini düşünmeli ve çözümler üretmelidir. Sıfır terörle ülkeyi teslim alıp üç dönem üst üste iktidar olup bu sorunu içinden çıkılmaz bir boyuta taşımak AKP’nin bu ülkeyi yönetemediğinin bir başka göstergesidir. Ama AKP’nin bu beceriksizliği ve siyasetsizliği bu halkın canını yakıyor, evlatlarımız durmadan şehit düşüyor.

AKP’den bu kazanın nedenleri konusunda sağlıklı, tutarlı açıklamalar bekliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu olayın takipçisi olacağımızı kimse unutmamalıdır. Çünkü AKP iktidarında katliama dönüşen kazaların ve faciaların hesabı sorulmadıkça bu büyük acıları yaşamaya devam edeceğiz.

Tekrar, tekrar şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm ulusumuza başsağlığı diliyoruz.”

 

Vişne Haber Ajansı


 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları