loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li vekil Ali Mahir Başarır'ın tank palet fabrikasının Katar'a satılmasına ilişkin sözleri tartışma yarattı

CHP'li vekil Ali Mahir Başarır'ın tank palet fabrikasının Katar'a satılmasına ilişkin sözleri tartışma yarattı
Tarih: 29.11.2020 - 12:45
Kategori: Gündem

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, katıldığı bir canlı yayında Sakarya'daki tank palet fabrikasının satışına ilişkin olarak söylediği sözler AKP'lilerin tepkisini çekti.

Habertürk ekranlarında yayınlanan 'Gerçek Fikri Ne' programına konuk olan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Sakarya'daki tank palet fabrikasının satışına ilişkin olarak "Cumhuriyet tarihinden ilk kez devletin ordusu Katar'a, 50 milyon dolara satılmış" dedi.

Başarır'ın sözlerine programında diğer konuklarından kamuoyu araştırmacısı Hilmi Daşdemir ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Yaşar Hacısalihoğlu 'Hangi ordu satılmış' sözleriyle tepki gösterdi. 

CHP'li vekil Başarır, iki ismin tepkisine "Tank palet fabrikası ordudur. Bu ülkenin namusudur" diyerek yanıt verdi. 

Sosyal medyada AKP'li isimler ve yandaşlar Ali Mahir Başarır'ı hedef alan açıklamalarda bulundu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Kahraman Türk Ordusu hakkında ahlak ve seviye yoksunu ifadeler kullanan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ı şiddetle kınıyoruz" dedi.

Çelik'in açıklamaları şöyle:
"'Türk Ordusu satılmış' diyen CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır şuursuz ve zehirli bir dil kullanıyor. CHP yöneticileri öğretmenlerimizden askerlerimize kadar tüm değerlerimizi saygısız bir dille hedef alıyor. Bu zihniyete karşı en güçlü cevabı vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Kahraman Türk Ordusuna dışardan ve içerden yöneltilen her türlü saygısızlığı mahkum ediyoruz. Kahraman Ordumuz bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin korunması için milletimizin emrindedir. Gücü ve kabiliyetleri ile tüm dünyanın takdir ettiği bir ordudur. Milletimiz için eşsiz bir değerdir. Siyasi provakasyonların ordumuzu hedef almasına müsaade etmeyeceğiz. Suriye’de, Libya’da ve Doğu Akdeniz’de güvenliğimiz ve haklarımız için kahramanca mücadele eden ordumuzla ilgili kullanılan bu saygısız ve düşmanca dile geçit vermeyiz. Kardeş Azerbaycan’ın yanında olan askerlerimizin onurlu ve kahraman mücadelesi tarihi bir değere sahiptir. Siyasi provokatörler bu mücadeleyi çeşitli yollarla hedef alıyor. Kara propagandanın her türlü yöntemi kullanılıyor. Maalesef bu provokasyonların benzerleri ülkemizin içinden de geliyor. Eleştiri başka husumet ve saygısızlık başka şeydir. Bu provokasyonlarla mücadele edeceğiz. Kahraman Ordumuzun mücadelesi dostlarımızı ve mazlumları sevindiriyor. Bu mücadelenin düşmanları ise husumet diliyle konuşuyor. TBMM Üyesi bir şahsın milletin ordusuna saygısızlığı asla kabul edilemez. Bu şahıs milletimizden ve ordumuzdan özür dilemelidir."

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da Başarır'ı "Muhaberat artığı,Esed aşığı bir CHP milletvekilinin katıldığı TV programında kahraman ordumuza karşı kullandığı çirkin ifadeler ne kadar canlarının yandığını gösteriyor.Bu ifadeleri telin ediyorum. Aziz milletimizi temsil etme onuruna layık olmayan bu vekil derhal özür dilemelidir" sözleriyle hedef aldı.

Ünal'ın mesajına Başarır, "Utanmaz Katar artığı, bu ülkenin tank palet fabrikası Katar’a satılırken neden sustun? Neden bir tepki vermedin? Benim demek istediğim son derece açık ve net. Bu ülkenin şerefli ordusunun tankı, topu, tüfeği başka bir ülkeye peşkeş çekilir mi? Nerede senin sözde milliliğin?" sözleriyle yanıt verdi.

"Limanımızı, borsamızı tank palet fabrikamızı satmışsınız, ayıbınızı örtmeye çalışıyorsunuz"

Başarır, "Bizler Sakarya’da şanlı ordumuzun Tank Palet Fabrikası’nın satılmaması için elimizden gelen tüm çabayı ortaya koyduk. 'Tank Palet Vatandır' satılamaz dedik. Bugün yine aynısını söylüyorum. Tank Palet Fabrikası satılamaz bu ülkenin ordusudur, Türk Ordusu bu ülkenin namusudur.
Toplam yüz ölçümü 11.400 km2 olan Katar’a toplamda 22.000 km2 Türkiye toprağı satmışsınız. Bununla da yetinmeyip limanımızı, borsamızı tank palet fabrikamızı satmışsınız. Utanmanız, şerefiniz olmadan ne kastedildiği çok belli olan söylemler üzerinden ayıbınızı örtmeye çalışıyorsunuz" dedi. 

Başarır'ın hedef alınması karşısında çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Mahir Başarır'a destek veren paylaşımlarda bulundu.

O paylaşımlardan bazıları şöyle:

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları