loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li vekilin Suudi Arabistan ambargosu için verdiği önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

CHP'li vekilin Suudi Arabistan ambargosu için verdiği önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi
Tarih: 29.10.2020 - 17:36
Kategori: Siyaset

CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur, gayri resmi Suudi Arabistan ambargosunun görüşülmesiyle ilgili olarak TBMM’de önerge verdi. Önerge, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Türk ürünlerine yönelik gayriresmi Suudi Arabistan ambargosunun nedenleri ve sonuçlarıyla ele alınması, bu ambargo karşısında alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla TBMM’de genel görüşme açılması için önerge verdi. CHP Grup önerisi olarak TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Güzelmansur, TBMM’de yaptığı konuşmada "Suudi Arabistan 1929’da dostluk anlaşması imzaladığımız, dost ve Müslüman bir ülke. 90 yıllık ikili iyi ilişkilerimizin olduğu bir ülke. 6 milyar doların üzerinde ticaret hacmimiz var. İki ülke halkları karşılık kardeşlik, akrabalık ilişkileri geliştirdi. Ama birkaç yıldır bir siyasi kriz yaşıyoruz. Niçin ve ne uğruna ilişkiler bu boyuta getirildi, mutlaka sorgulanmalı. Bu siyasi krizle birlikte Suudi Arabistan, 1,5 yıl önce, Türkiye’ye karşı örtülü bir ambargo başlattı" dedi.

Güzelmansur “Gümrüklerde Türk mallarına tam sayım uygulanıyor. Ürünlerimizin girişi yavaşlatılıyor. Türk malları limanlarda çürümeye, bozulmaya yüz tutuncaya kadar bekletiliyor. 10 günde pazara sunulan sebze meyve 30 günde ancak pazara giriyor" diye konuştu.

 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları