loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Yankı Bağcıoğlu: Şüphe Aklın Yarısıdır, Yunanistan ile Yaşanan Yalancı Bahardır

CHP'li Yankı Bağcıoğlu: Şüphe Aklın Yarısıdır, Yunanistan ile Yaşanan Yalancı Bahardır
Tarih: 28.01.2024 - 09:44
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Milli Savunma Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Yunanistan’ın F35 tedarikini değerlendirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, “Yunanistan başta çevre ülkeler bu süratle silahlanırken; bizim uzun vadeli, kısıtlı kaynaklarımızı harcayacak, iç siyaset odaklı ve bulunduğumuz coğrafyada kullanamayacağımız çok masraflı uçak gemisi gibi projelere şu an için ihtiyacımız yoktur.” dedi.

Kaynaklarımızı MMU Kaan, F16 milli modernizasyonu ve milli hava savunma sistemlerinin daha da geliştirilmesine harcamak zorunda olduğumuza dikkat çeken Yankı Bağcıoğlu’nun konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Yunanistan’ın temel milli savunma stratejisi 3 bacaklıdır.

- Dünyanın neresinde olursa olsun tezlerini destekleyecek devletlerle ilişkileri geliştirmek, anlaşmazlık yaşadığı devletlerle yaşanan süreçte zaman kazanmak ve statükoyu devam ettirmek için DİYALOG,

- Küresel ve bölgesel devletlerle askeri iş birliği faaliyetleri ile CAYDIRICILIK,

- Silah tedarik faaliyetlerine hız vererek SAVUNMA.

Yunanistan şu anda her üç aşamayı da fiilen uygulamaktadır.

Öncelikle Türkiye ile diyalogu sürdürerek kazanımlarını ve Ege Denizi ile Doğu Akdeniz’de statükoyu idame etmekte, ABD başta değişik devletlerle askeri iş birliğini geliştirerek caydırıcılık sağlamaya çalışmakta, özellikle hava ve deniz kuvvetlerine yeni gemi ve uçak tedariki ile savunmasını güçlendirmektedir.

Şüphe aklın yarısıdır. Yunanistan ile yaşanan yalancı bahardır.

Yunanistan başta çevre ülkeler bu süratle silahlanırken; bizim uzun vadeli, kısıtlı kaynaklarımızı harcayacak, iç siyaset odaklı ve bulunduğumuz coğrafyada kullanamayacağımız çok masraflı uçak gemisi gibi projelere şu an için ihtiyacımız yoktur.

Kaynaklarımızı MMU Kaan, F16 milli modernizasyonu ve milli hava savunma sistemlerinin daha da geliştirilmesine harcamak zorundayız.” dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları