loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Yıldırım CNN Int muhabirinin gözaltına alınmasını kınadı

CHP'li Yıldırım CNN Int muhabirinin gözaltına alınmasını kınadı
Tarih: 02.06.2014 - 14:13
Kategori: Gündem

Genel Başkan Yardımcısı Emel Yıldırım, CNN International İstanbul muhabirinin gözaltına alınmasını kınadı...

“Türkiye’de basını susturan AKP, şimdi de yabancı basını susturmaya ve Türkiye’yi dünyadan izole etmeye çalışmaktadır. AKP bir taraftan gazetecileri işten attırırken diğer yandan çalışan gazetecilerin işlerini yapmasına engel olmaktadır. AKP iktidarında Türkiye, Basın için cehenneme dönüştürülmüştür” diyen Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım yazılı bir açıklama yaptı

Genel Başkan Yardımcısı Emel Yıldırım’ın açıklaması şöyle:

“Gezi Parkı olaylarının 1. Yıldönümünde yaşananlar, AKP iktidarının otoriter, bağnaz ve yasakçı yapısını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Binlerce polisle ülke abluka altına alınmış, orantısız şiddetle çok sayıda insanımız yaralanmıştır. AKP iktidarının halka ve medyaya yönelik antidemokratik uygulamalarını şiddetle kınıyorum.

Dünyanın en demokratik eylemini şiddetle bastıran ve çok sayıda insanımızın ölmesine ve yaralanmasına neden olan AKP, direnişin yıl dönümünde yine büyük bir baskıyla insanlarımıza karşı şiddet uygulamış ve insanlığa karşı suç işlemiştir.

Gezi Parkı olaylarının yıldönümü nedeniyle haber yapmak için Taksim’e girmek isteyen sarı basın kartlı gazeteciler polis engeliyle karşılaşmış, CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson ve kameraman arkadaşı Taksim Meydanı’ndan canlı yayın yaptığı sırada polis tarafından gözaltına alınmıştır. Bu durum, basın özgürlüğü, temel hak ve özgürlükler ve de ülkemiz adına kara bir leke olmuştur.

Medyanın büyük bölümünün hükümetin elinde rehin tutulduğu ülkemizde, halkın haber alma özgürlüğü bir kez daha yok edilmiştir.

Eğer bir ülkede basın özgürlüğü yoksa ifade özgürlüğü de yoktur, dolayısıyla demokrasi yoktur.

Türkiye’de yıllardır gazete ve televizyonlarda çalışan, köşe yazarlığı yapan, kamuoyuna malolan, bilinirliği olan, ünlü-ünsüz çok sayıda gazeteci bugün medya piyasasından silinmiş, AKP tarafından işsiz bırakılmıştır.

AKP bir taraftan gazetecileri işten attırırken diğer yandan çalışan gazetecilerin işlerini yapmasına engel olmaktadır. AKP iktidarında Türkiye, Basın için cehenneme dönüştürülmüştür.

Gezi olayları öncesi AKP İktidarının onaylamadığı gazeteciler geri planda çalışmayı sürdürürken, bugün artık buna bile tahammül kalmamıştır. Gezi olayları ile AKP İktidarı, “ya benimlesin ya da yoksun” çizgisine gelmiş ve basına karşı çok ciddi bir sindirme operasyonu yürütmüştür. Gazeteci arkadaşlarımın, bu zorlu süreçten sağduyu ve dayanışma içinde çıkacaklarına inanıyorum.

AKP ne yaparsa yapsın Gezi direnişi ile başlayan demokrasi bilincinin önünde duramayacaktır.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları