loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Yılmaz, Bakanlığa sordu

CHP'li Yılmaz, Bakanlığa sordu
Tarih: 07.11.2012 - 15:08
Kategori: Siyaset

CHP'li Dilek Akagün Yılmaz, Mehdi Eker'e hububat destekleme ödemeleri ile ilgili soru önergesi verdi...

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e yazılı olarak cevaplandırması için soru önergesi verdi:

"Uşak ilinde hububat prim destek ödemeleri Nisan 2012 tarihinden itibaren yapılmamaktadır. Uşak’lı çiftçilerimiz ödemelerin yapılmaması nedeniyle ciddi mağduriyet yaşamaktadırlar. Çiftçilerimize destek primlerinin ödenmeyişinin nedeni Maliye Bakanlığının bu ödemeyle ilgili ödenek aktarmaması olarak iddia edilmektedir. Bu bağlamda;

1-Uşak ilindeki çiftçilerimize Nisan 2012 tarihinden itibaren hububat destek primlerinin ödenmemesinin gerekçesi nedir?

2-Nisan 2012 tarihinden sonra diğer illerde destekleme prim bedelleri ödenmiş midir?

3-Maliye Bakanlığının destek primlerinin ödenmesi için gereken ödeneği aktarmadığı iddiası doğru mudur? Bunun gerekçesi nedir?

4-Bakanlığınızca çiftçiler tarafından hak edilmiş olan prim desteklerinin ödenmemesine rağmen, çiftçinin kullandığı mazot, gübre ve yem fiyatlarında aşırı artış olması nedeniyle bu malların bedellerinde bir indirim yapmayı düşünüyor musunuz?

5-Maliye Bakanının açıklamasına göre Hükümetiniz tarafından Suriye’li sığınmacılara 2012 yılında 400 milyon TL harcandığı açıklanmışken, tarlasından kaldırdığı üründen başka geliri olmayan çiftçiye destek priminin ödenmemesini Türk çiftçisine nasıl açıklamayı düşünüyorsunuz?"

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları