loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Yüceer, ‘sorgu odaları’nı Meclis gündemine taşıdı

CHP'li Yüceer, ‘sorgu odaları’nı Meclis gündemine taşıdı
Tarih: 17.03.2014 - 19:52
Kategori: Siyaset

Tekirdağ Milletvekili Yüceer, ‘sorgu odaları’nı Meclis gündemine taşıdı...

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, YGS öncesi özel öğrenci yurtları, özel okullar ve dershanelerde kurulan sorgu odalarını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sordu. TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi veren Yüceer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, siyasi propaganda yapıldığı gerekçe gösterilerek valiliklerden “ivedi” olarak özel öğrenci yurtları, özel okullar ve dershanelerde inceleme başlatmaları, yapılan işlemler hakkında 28 Mart 2014’e kadar bakanlığa bilgi verilmesi istendiğini hatırlattı.

“Talimatınız doğrultusunda seçim bölgem Tekirdağ dahil olmak üzere bir çok ilde sorgu odaları kurulmuştur” diyen Yüceer şöyle devam etti; “Bakanlığınız müfettişlerinin, veliler ve okul aile birliği başkanının yanı sıra, henüz lise ve ortaokul çağındaki öğrencilere, kimlik numarası, adı ve soyadı, ana ve baba adı, doğum yeri ve tarihi, uyruğu, medenî hali, mesleği ve işyeri adresi, telefonu, ikametgâh adresi ve telefon numaralarının zorunlu olarak doldurulmasını istediği bir ifade tutanağını verdiği yönündeki bilgiler tarafıma ulaşmıştır.”

-Tanık sıfatıyla öğrenciler ifade veriyor-

Yüceer, “Tanık” sıfatıyla çağırılan öğrencilere; -Siyasi propaganda yapıldığına tanık oldum/ olmadım?; yapılan konuşmalarda, Devlet erkânına yönelik olarak iftira, kin ve nefret uyandırıcı ifadelerin kullanıldığına tanık oldum/ olmadım?; siyasal tercihleri farklı olan dershanemizden/yurdumuzdan atıldığına tanık oldum/olmadım?; velilerimize yönelik siyasi amaçlı toplantılar yoluyla siyasi propaganda yapıldığına tanık oldum/ olmadım?; veli toplantılarında Devlet büyüklerini zan altında bırakacak ifadelerin kullanıldığına tanık oldum/ olmadım? sorularının önce sözlü olarak yöneltildiğini, psikolojik baskı altına alınan öğrencilerin ifadelerinin imza ile kayıt altına alındığını bildirdi.

-Çocukların siyasete alet edilmesi kabul edilemez-

Çocukların siyasete alet edilmelerinin kabul edilemeyeceğini söyleyen Yüceer, “Sözü edilen ve Türkiye’nin her yerinden velilerin çığlığı sayesinde duyulan uygulamanın hukuki hiçbir yanı yoktur. Geleceğimizi “kindar” olarak yetiştirmek isteyen yürütme organının başı Erdoğan ve onun sevk ve idaresindeki Milli Eğitim çoktan milli olma özelliğini yitirmiştir” dedi.

-Sorular-

Yüceer, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle önergesinde şu soruları yöneltti:

-Bakanlığınız tarafından “ivedi” olarak böyle bir inceleme başlatılmasının amacı nedir?

-Özel okullarda bu yönde bir inceleme başlatılması; ortaokul ve lise çağındaki öğrencilerin “tanık” olarak ifade vermesi hangi mevzuat uyarınca yapılmaktadır?

-Bu tür bir uygulamanın geçmişte bir örneği var mıdır?

-Önergenin yanıtlandığı tarihte özelde Tekirdağ ve ilçeleri, genelde ise Türkiye’deki kaç okulda inceleme başlatılmış, incelemenin yasal sonuçları ne olmuştur?

-Özelde Tekirdağ, genelde ise Türkiye’de kaç öğrenci ve veliye ifade tutanağı imzalatılmıştır?

-Veliler ve okul aile birliği başkanının yanı sıra, henüz lise ve ortaokul çağındaki öğrencilerin açık adreslerini istemeniz fişleme anlamına gelmiyor mu?

-Henüz 12 yaşındaki öğrencilerin tanık olarak ifade vermesini ahlaki olarak uygun görüyor musunuz?

-Bu tür bir uygulamayla yıkılan öğrenci-öğretmen güvenini tekrar nasıl tesis edeceksiniz?

-Kısa bir süre sonra YGS’ye girecek öğrencilerin içerisinde kin ve nefret geçen sorularla psikolojilerinin zarar göreceği hesaba katılmış mıdır?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları