loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'liler okulları inceledi

CHP'liler okulları inceledi
Tarih: 24.09.2012 - 14:30
Kategori: Eğitim

CHP'liler eğitim yılının açılışında sorunları yerinde inceledi...

2012-2013 yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte ortaya çıkan aksaklıklar öğrencileri ve velileri güç durumda bırakmaya devam ediyor. CHP’liler yerinde gerçekleştirdikleri incelemelerde okulların temizlik ve depreme dayanıklılık itibariyle sağlıklı koşullara sahip olmadığına, sınıf mevcutlarının üstünde öğrencilerin eğitim gördüklerine şahit oldular.

CHP’liler Eğitim yılının açılışında sorunları yerinde inceledi: 4+4+4 sistemi karmaşaları beraberinde getirdi, Sınıflar mevcudun çok üzerinde, okullar temizlik ve depreme dayanıklılık itibariyle sağlıklı koşullara sahip değil…

CHP İstanbul’da yeni eğitim/öğretim döneminin açılmasıyla birlikte, ilçe örgütlerinde kurduğu komisyonlarla okulları ziyaret ederek sorunları yerinde tespit etti. 4+4+4 eğitim yasasının uygulanmasıyla birlikte ortaya çıkan sorunları belirlemek amacıyla CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Füsun Sökmez, İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, CHP Beykoz İlçe Başkanı Hızır Yılmaz’la birlikte Çavuşbaşı Çok Programlı Lisesi’ni ziyaret etti. CHP heyeti burada yaptığı incelemede, Çavuşbaşı Çok Programlı Lisesi’nin yıllardır eğitim yaptığı binadan çıkarıldığını, İmam Hatip Lisesi haline getirildiğini, 1.434 öğrencili 45 derslikli, atölyeleriyle birlikte hem meslek lisesi hem de düz lise olan okulun henüz inşaatı tamamlanmayan 32 derslikli ek binaya taşınmak istendiği; ek binanın hazır olmadığı gibi mevcut derslik sayısının da yetersizliğini tespit etti. Okulun tabelasının sökülüp yerine Çavuşbaşı İmam Hatip Lisesi tabelasının asıldığı, içerde de boya işlerinin sürdürüldüğü, sınıfların boş olduğu okulun öğrenci kaydının da henüz olmadığı bilgisi alındı. Mevcut sorunlar yüzünden Çavuşbaşı Lisesi’nde yeni dönemin ilk günü gelen öğrenciler tekrar evlerine dönmek zorunda kaldı. CHP heyetinin tespitlerini kamuoyuyla paylaşmasının ardından, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan ile ve Beykoz Milli Eğitim Müdürü Nazmi Yekrek okulu ziyaret ederek, Çavuşbaşı Çok Programlı Lisesi’nin yerinde kalacağını açıkladı. 

 

Yerinde gerçekleştirdikleri incelemeler ile ilgili İstanbul İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever şunları söyledi; “Okullar da 45 derslik var, yeni yapılan okulda ise 32 derslik var, sorunun ana nedeni budur işte. 1435 talebeyi 45 dersliğe sığdırırken, orda aynı talebeyi 32 dersliğe sığdırmak gibi bir zorunluluk ile karşı karşıyayız. İstanbul İl Genel Meclisi CHP Grubu olarak yerinde görerek ve inceleme yaparak sorunları tespit ederek, meclise taşıyacağız. Hükümet kanadının siyasi iradesinin yanı sıra Milli Eğitim Müdürleri ve yetkililer, “Ders sayılarını artıracağız, fiziki şartları uygun hale getireceğiz” nutukları attılar. Görülüyor ki İstanbul’un her noktasında böyle bir tablo yok, muhalefet partisi olarak her yerde ve meclislerde tartıştık, 4+4+4 sisteminin yanlış ve eksiklerle dolu olduğunu, kargaşaların çıkacağını söyledik, onlar ısrarla, “yetiştireceğiz, karmaşa olmayacak” dediler sonuç ortada.

CHP İlçe ve İl Yöneticileri Beykoz’da ki Okulları ziyaret ettiler 

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Füsun Sökmez, Beykoz İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever ve İl Genel Meclisi Üyesi İlyas Yılmaz ile İlçe Yöneticilerinden oluşan bir grup eğitim yılı açılışında ilçe okullarında incelemeler yaptı. CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Füsun Sökmez, Beykoz İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever ve İl Genel Meclisi Üyesi İlyas Yılmaz ile İlçe Yöneticilerinden oluşan bir grup eğitim yılı açılışında ilçe okullarında incelemeler yaptı.

Eğitim yılı açılış töreninin başka bir okulda olması sebebiyle CHP heyetinin buluşma noktası olan Çavuybaşı Çok Programlı Lisesindeki ziyaretlerini takip edebildik. Çavuşbaşı Çok Programlı Lisesinin geçtiğimiz yıl eğitim yaptığı eski külliye binasının İmam Hatip Lisesi yapılıp, Çok Programlı Liseyi yan tarafta yapılan yeni binaya taşınacak olması ile kamuoyunda çıkan haberler üzerine, CHP Heyeti bizzat inceleme yaptı. Haberimizin video görüntüsünde de belirtildiği gibi CHP heyeti, Çok Programlı Lisenin öğrenci sayısının şu anki binalarının derslik sayısına eşit olduğunu, yeni binaya geçtiğinde ise derslik sıkıntısı çekileceğini, oysaki yeni açılan İmam Hatip Lisesinin yeni açılan binada ders yılına başlamasıyla, derslik problemi olmayacağını, buna rağmen yeni uygulamanın gereksinimini anlayamadıklarını belirttiler.

 

Eğitim yılının sembolik zili çalıp okul bahçesine toplanıldığında, ihtiyaca cevap veremeyecek kadar olumsuz bir ses düzeni ile yapılmaya çalışılan konuşma, ilk gün olmasına karşın göndere çekilen bayrağın deforme olmuş ve bayrak kanununu ihlal eden görüntüsü, sıra taşımak zorunda olan öğrencilerin çilesi ile boş dersliklerin hazin görüntüsü dikkat çekti.

 

CHP Sultangazi’de ki bazı okullarda incelemelerde bulundular

Zübeyde Hanım mahallesin de bulunan Şehit Teğmen Ali Yılmaz İ.Ö.Okulunun Tadilat ta olması dolayısıyla Öğrencilerinin Malkoçoğlu’nda bulunan Ivat Turhan İ.Ö.Okuluna yönlendirilmesi velileri isyan ettirdi. Öğrencilerinin bu okula gönderileceğini öğrendikten sonra, İvat Turhan İ.Ö.Okulunda incelemelerde bulunan veliler, okulun temizlik ve depreme dayanıklılık itibariyle sağlıklı koşullara sahip olmadığına kanaat getirerek, ilgili kurumlara şikâyette bulundular.
Artan şikâyetlerin CHP yetkililerine de ulaşması üzerine, CHP ilçe başkanı Ali BOZTAŞ, CHP İl Genel Meclis Grup Başkanvekilli Ertuğrul Gülsever, CHP İl Genel Meclis Üyesi Sait Coşkunoğlu, şikâyete konu olan İvat Turhan İ.Ö.Okulunda incelemelerde bulundular. CHP’li yetkililerin İvat Turhan İ.Ö.Okulunda yaptıkları incelemeler sonrası, CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever şu açıklamayı yaptı; “Yeni Eğitim ve Öğretim yılının başlaması ile birlikte pek çok okulda sorunlar ortaya çıktı. 4+4+4 sisteminin yarattığı karmaşanın yanı sıra, okulların yeterli seviye de olmaması tüm öğrencilerin ve velilerin sıkıntılarını bir kat daha arttırmış durumda. Bizler yapılan şikâyetleri dikkate alarak İvat Turhan İ.Ö.Okulunda incelemelerde bulunduk. Velilerin şikâyetleri son derece önemli. Konunun takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu konuyu İl Genel Meclis toplantısında da dile getireceğiz. Sorunun süratle çözülmesi noktasında CHP olarak üzerimize düşeni yapacağız” dedi. CHP’li yetkililer daha sonra, Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesinde de incelemelerde bulundular.

Beykoz Çavuşbaşı’nda 1450 öğrenci ders başı yapamadı…

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Füsun Sökmez, Beykoz İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever ve İl Genel Meclisi Üyesi İlyas Yılmaz ile ilçe yöneticilerinden oluşan bir grup, yeni eğitim ve öğretim yılı açılışında ilçe okullarında incelemeler yaptı. Çavuşbaşı Çok Programlı Lisesi’nin geçtiğimiz yıl eğitim yaptığı eski külliye binasının İmam Hatip Lisesi’ne çevrilmesi, Çok Programlı Lise’nin ise yan tarafta yapılan yeni binaya taşınacak olması ile kamuoyunda çıkan haberler üzerine, CHP heyeti bahsi geçen okulda inceleme yaptı. CHP heyeti, okuldaki incelemesi sonrasında; ”Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi imam hatiplere büyük toleranslar tanınırken normal eğitim görecek olan örgencilerin bu yıl sağlıklı eğitim alma olasılıkları neredeyse yok ediliyor. Çavuşbaşı Çok Programlı Lisesi’nde okuyan 1450 öğrenci mevcut okullarından alınarak henüz tamamlanmamış ve 700 öğrenci kapasiteli yeni yapılan okul binasında eğitim görmeye mecbur bırakıldı. Ayrıca yeni okul binası tamamlanana kadar öğrenciler eğitim alamayacak. Öte yandan İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülen 1450 öğrenci kapasiteli mevcut okulda 266 yeni kayıt yaptıran İmam Hatipli öğrenci eğitim görecek. İmam Hatip Liseleri’ne kayıt yaptıran yavrularımız da eğitim alacak elbette. Ama bu yapılan uygulamayı anlayabilmiş değiliz” şeklinde bir açıklama yaptı. Bu arada açılış töreni sırasında, İmam Hatip Lisesi’nde deforme olmuş bir bayrağın göndere çekilmesi hoş olmayan bir görüntü ortaya koyarken Milli Eğitim’e bağlı bir devlet lisesinde bayrak kanununun ihlal edilmesi de dikkatten kaçmadı.


Çavuşbaşı ÇP Lisesi'nin yerinde kalacağının

Bu ayın konularından bir tanesi olan Tokatköy İmam-Hatip Lisesi'nin, Çavuşbaşı ÇP Lisesi'nin yerine geçeceği, Çavuşbaşı ÇP Lisesi'nin ise hemen yan taraftaki yeni ama kapasite olarak daha küçük binaya taşınacağı haberi İstanbul'da yankı buldu. İstanbul İl Genel Meclisi CHP Gurup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever başta olmak üzere, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Füsun Sökmez, İl Genel Meclisi CHP Meclis Üyesi İlyas Yılmaz, CHP Beykoz İlçe Başkanı Hızır Yılmaz ve CHP Beykoz Eğitimden Sorumlu İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Çalık'tan oluşan bir heyet, 17 Eylül Pazartesi sabahı Çavuşbaşı ÇP Lisesi'nde incelemelerde bulundular.

Okul Müdüresi Türkan Demirbozan'ın kürsüye çıkıp yaptığı konuşmayı dinleyen heyet, daha sonra tadilatın devam ettiği sınıfları dolaştılar. Öğretmenler, Öğrenciler ve velilerle sık sık değerlendirmelerde bulunan heyetin okuldan ayrılmasından bir kaç saat sonra, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan ve Beykoz Milli Eğitim Müdürü Nazmi Yekrek okulu ziyaret edip, Çavuşbaşı ÇP Lisesi'nin yerinde kalacağının müjdesini verdi.

Okulun taşınmamasının nedeni, Birçok kesim tarafından CHP'li heyetin ziyaretine bağlanırken, bazı kesimler ise yeni Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan'ın, Öğretmenleri ve öğrencileri dinledikten sonra bu kararı aldığını düşünüyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları