loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'nin 7 ay önce "vergi ve prim borçlarının yapılandırılması" için verdiği teklif AKP'nin gündeminde

CHP'nin 7 ay önce "vergi ve prim borçlarının yapılandırılması" için verdiği teklif AKP'nin gündeminde
Tarih: 20.10.2020 - 11:55
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi'nin pandeminin başladığı 7 ay kadar önce koronavirüsle mücadele kapsamında "vergi ve SGK pirim borcu yapılandırılmasına" ilişkin verdiği teklifle ilgili hükümetin üzerinde çalıştığı açıklandı.

AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırması için yaptıkları çalışmanın kısa zaman içinde Meclis gündemine geleceğini açıkladı. Muş söz konusu çalışmayla ilgili şunları söyledi:

 “Vergi affı demeyelim de vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırma çalışmamız şu an var. Teknik kısımlarını tamamlamaya çalışıyoruz. Kanun teklifimizin görüşmeleri esnasında Plan bütçe Komisyonumuza bunu sunacağız. Geçmişte yaptıklarımız var. Onlara benzer olacak."

7 ay önce vergi ve SGK pirim borcu yapılandırması için kanun teklifi veren  CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi "Toplumsal Dayanışma Programı"nı açıklamış, hükümete vergi sigorta prim borçalarının yeniden yapılandırılması gerektiğini belirtmişti.  

CHP'li Hamzaçebi,hükümete sosyal medya hesabından da daha önce verdiği verdiği teklifi hatırlarak "Bugün gündemde olan vergi ve prim borçları yapılandırmasını bundan tam 7 ay önce, 25 Mart'ta teklif etmiş ve TBMM'ye sunmuştuk. O teklifimizdeki diğer düzenlemeleri de bizden kopyalayabilirsiniz" ifadesini paylaştı. 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları