loading
close
SON DAKİKALAR

'CHP'ye Barzani'nin önünde hakaret edildi'

'CHP'ye Barzani'nin önünde hakaret edildi'
Tarih: 02.10.2012 - 15:23
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Pazar günü yapılan kongrede Ortadoğu'nun bazı ülke temsilcilerinin önünde CHP'ye hakaret edilmiştir'' dedi...

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"AKP kongresi yapıldı. Topluma bir şov gösterisi sundular. Biz katılmadık. Katılmama gerekçemiz vardı. 10 yayın kuruluşuna ambargo koydular. Bzi katılmadık bundan da alınmışlar ama salondan anons yağmışlar "CHP burada" diye. Gazetecinin haber alma özgürlüğü vardır. Sayın Başbakan'ın söylediğini duyunca söyleyecek bir şey kalmadı. "Bize her türlü saygısızlığı gösterenleri özel günümüze davet etmek zorunda değilim" dedi. Bu Recep Tayyip Erdoğan'ın şovudur. Bir partinin kurultayını genel başkanı kendi özel alanı göremez. Demokrasiyi askıya almışsınız demektir. AKP Erdoğan'ın çiftliği olabilir. O kongrede Türkiye'nin onuru ayaklar altına alınmıştır.

CHP, cumhuriyetin kurucusudur. Atatürk bütün mazlumlarının kahramanıdır. Pazar günü yapılan kongrede Ortadoğu'nun bazı ülke temsilcilerinin öünde hakaret edilmiştir. Barzani'nin önünde hakaret etme terbiyesizliği gösterilmiştir. 'Türkiye seninle gurur duyuyor' diyerek Barzani alkışlanıyor CHP yuhalanıyor. Şimdi soruyorum Barzani'den gurur duyma sebebiniz nedir? Terör örgütünü himaye ettiği için mi gurur duyuyorsunuz.   

Hedefleri 2023'müş sen önce 1923 öğren. 1923 bilmek için demokrasi kültürü gerekir, ülke sevgisi gerekir, insan olmak gerekir.

Başbakan 1940'dan bu yana gelemiyor, orada takılıp kalmıştır ve o çukurda kaybolup gidecektir.

Şovdaki sömürüye bakın. Kefenimi giydim yola çıktım diyor. Sayın Başbakan, madem kefeninle geziyorsun neden yetim hakkı yeme işinden vazgeçmiyorsun. Çalma, çırpma huyunu neden terketmiyorsun.

Size Dadaloğlu'ndan dörtlük okuyacağım. "Okuduğun tutmaz oldu alimler, kalktı da adalet arttı zulümler, terlemeden mal kazanan zalimler, can verirken soluması zor imiş."

Pazar günü kalleşce zam yaptılar. Cesaretleri yok. Sorsak "hangi şerefsiz zam yaptı" diye inkar edecek. Bu zalimlerin zulmüne rıza göstermek zulme ortak olmaktır.

Barışı isteyen bir siyasal partiyiz biz. Ama birileri anlamıyor. Terör var sorumlusu CHP. 10 yıldır Türkiye'yi idare ediyorsun. Oslo'da görüşmeyi ben mi yaptım? "Seçime kadar eylemsizlik kararı alın seçimden sonra ne istersen yap" dedin. Bunun adı milleti satmaktır.

Biz CHP olarak ne söylediğimizi biliyoruz. Yol haritasını yazılı verdik, çarpıtmasın diye ama onu bile okumamış.

Egemenlerin taşeronlarına fırsat vermeyeceğiz. Zulüm düzenini yıkıncaya kadar yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına sürükleyen sen değil misin?"

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları