loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'ye Sarıgül'den TDH Şantajı

CHP'ye Sarıgül'den TDH Şantajı
Tarih: 31.12.2014 - 11:18
Kategori: Siyaset

CHP’de Mustafa Sarıgül krizi; Şişli’den sonra şimdi de milletvekili pazarlığı için TDH üzerinden CHP'ye şantaj ve tehdit...

CHP’de Mustafa Sarıgül krizi; Şişli’den sonra şimdi de milletvekili pazarlığı için TDH üzerinden CHP'ye şantaj ve tehdit...

Aydınlık gazetesinden Zihni Erdemin haberine göre;

Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül ile Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü arasında yaşanan kriz devam ediyor. Şimdi de Mustafa Sarıgül’ün CHP yönetimiyle milletvekilliği pazarlığına giriştiği öne sürülüyor. Sarıgül’ün “12 vekil vermezseniz, seçime TDH ile girerim” dediği iddia ediliyor.

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, yaşanan krizden sonra, “Şişli halkından, CHP adına özür diliyorum. Bu siyasi bir tartışmadan çok, bireysel bir tartışma. Hukuk ve disiplinle çözüleceğine inanıyorum” demişti. Bu açıklama Karayalçın’ın Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül’e “Bu işe çözüldü gözüyle bakıyorum, eğer çözülmezse disiplin kurulları devreye girer” mesajı şeklinde yorumlandı.

‘TDH İLE SEÇİME GİRERİM’

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, Mustafa Sarıgül’ün oğlunun istifasından 3 gün önce CHP kurmayları ile bir araya geldiği, görüşmeden bir sonuç alınamadığı, bunun üzerine Sarıgül’ün CHP yönetimine “12 vekil vermezseniz, seçime TDH ile girerim” dediği öne sürüldü.

CHP'li Belediye başkanları Mustafa Sarıgül'ün projesi olan Hayri İnönü İstifa etsin Milletvekili olsun diyerek yeni CHP İstanbul il başkanı Murat Karayalçın'ı baskı altına aldılar. Mustaf Sarıgül; CHP'nin yeni atanan İl başkanı Murat Karayalçın'na atayacağı 40 il yöneticisi için önceki yönetimde beraber çalıştığı ve yeni birçok TDH'li isimler için belediye başkanları üzerinden atanmaları için baskı yaptığı kulislerde gündem yaratıyor.

CHP'de Mustafa ve Emir Sarıgül isyanı diyerek seçilmiş CHP'li belediye başkanı olan Hayri İnönü'ye bir ihanet'de CHP'li diğer belediye başkanlarından geldi. Mustafa Sarıgül'e yakınlıklarıyla bilinen belediye başkanları sözde Şişli'de başlayan Sarıgül-İnönü kavgasından rahatsız oldukları gerekçesiyle İl Başkanı Karayalçın'a tepki gösterdiler.

Akşam Gazetesi'inin haberine göre; Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile yardımcısı olan Emir Sarıgül arasında başlayan kavga kısa sürede alevlenmişti. Polemiğe baba Mustafa Sarıgül'ün de katılmasıyla atışma büyüdü.
Şişli Belediyesi'ndeki Sarıgül-İnönü krizi İstanbul geneline de yayıldı. İstanbul’daki CHP’li belediye başkanları önceki gün yeni atanan İl Başkanı Murat Karayalçın'la bir araya geldi. Hayri İnönü’nün olmadığı görüşmeye Sarıgül-İnönü çekişmesi damga vurdu. Başkanların tamamına yakını Karayalçın’a, çekişmeden son derece rahatsız olduklarını bildirdi.

"SARIGÜL VE OĞLU İHRAÇ EDİLSİN"
Yaklaşık 1.5 saat süren toplantıda bir belediye başkanı, "Mustafa Sarıgül ile Emir Sarıgül partiden ihraç edilsin. Hayri İnönü de istifa etsin. Basında çıkan haberlerden sonra İnönü’nün bir an önce istifa ederek milletvekili olmasının önü açılsın. Sarıgül’ün ihracından sonra Meclis'ten bir kişi oylamayla Şişli’nin başına getirilsin” dediği öğrenildi. CHP’li başkanın bu önerisine diğer katılımcıların da tamamına yakını destek verdi.

SADECE HAZİNEDAR SESSİZ
Sadece Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın sessiz kaldığı, Karayalçın’ın da "Öneriyi genel merkeze ileteceğim" dediği öğrenildi.

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları