loading
close
SON DAKİKALAR

CIA ile Rus Dış İstihbarat Servisi görüşmesi, MİT'in ev sahipliğinde gerçekleşti

CIA ile Rus Dış İstihbarat Servisi görüşmesi, MİT'in ev sahipliğinde gerçekleşti
Tarih: 14.11.2022 - 23:20
Kategori: Dünya

Türk istihbarat kaynakları, MİT'in ev sahipliğinde Ankara'da CIA ve Rus Dış İstihbarat Servisi arasında bir görüşme gerçekleştiğini bildirdi.

CIA Direktörü William Burns ile Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) Başkanı Sergey Narışkin'in başkanlığındaki heyetlerin bugün Ankara'da görüştüğü haberlerine Beyaz Saray'daki bir yetkiliden ve Kremlin Sözcüsü'nden doğrulama geldi. AA'ya konuşan Türk istihbarat kaynakları da "Görüşme, MİT'in ev sahipliğinde gerçekleşti" dedi.

AP haber ajansına konuşan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi'nden adı açıklanmayan bir yetkili, CIA Direktörü William Burns'ün bugün Ankara'da Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) Başkanı Sergey Narışkin ile görüştüğünü teyit etti. Yetkili, görüşmenin amacını 'Rus tarafını Ukrayna'da nükleer silah kullanımının sonuçları konusunda uyarmak' olarak sundu.

'Ukrayna'daki savaşın çözümüne dair müzakere değil'

Habere göre Burns, Narışkin ile 'Rusya'nın olası nükleer silah kullanımının sonuçları ve stratejik istikrara yönelik tırmanma riskleri hakkında konuştu, ancak Ukrayna'daki savaşın çözümü konusunu tartışmadı'.

Yetkili "Burns herhangi bir müzakere gerçekleştirmiyor. Ukrayna'daki savaşın durumuyla ilgili bir müzakereyi ele almıyor" dedi.

Rusya Dış İstihbarat Servisi Direktörü Narışkin: Yasadışı modern istihbarata sahip tek ülke Rusya

CIA Başkanı'nın gündeminde Rusya'da tutuklu ABD vatandaşları olan Phoenix Mercury yıldızı Brittney Griner ve Michigan kurumsal güvenlik yöneticisi Paul Whelan'ın da olduğu belirtildi. Biden yönetimi, iki ABD'linin esir takasında serbest bırakılması için uğraşıyor.
AA da 'Türk istihbarat kaynaklarından CIA Direktörü Burns-SVR Başkanı Narışkin görüşmesinin, MİT'in ev sahipliğinde Ankara'da gerçekleştiği' bilgisini aldığını duyurdu.

Kaynak : sputnik - www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları