loading
close
SON DAKİKALAR

Çiçekseverler çiçek festivalinde buluştu

Çiçekseverler çiçek festivalinde buluştu
Tarih: 20.05.2013 - 11:59
Kategori: Yerel

Karşıyaka Belediyesi 12. Çiçek Festivali Bostanlı Pazaryeri’nde açıldı. Pazaryeri adeta çiçek tarlasına döndü...

Çiçekseverler de festivale akın etti. Mine, horoz ibiği, Bodrum papatyası, gazanya, canan, fesleğen, küçük hanım, cam güzeli, küpeli, sakız çiçeği, tespih çiçeği, tırnak çiçeği, kadife, Karşıyaka Güzeli, yasemin, papatya, ful çiçeği gibi daha onlarca çeşit çiçek bir arada. 

Yada sarmaşık gül, biryantil gül, bodur gül gibi rengarenk gül çeşitleri. Bahçeniz varsa şeftali, kiraz, erik, zeytin, portakal, mandalin, limon, kaysı gibi her çeşidi. İşte bu sayılanlar gibi dah onlarça çeşit, yüzlerce kamyon çiçek ve bahçe bitkisi bir arada. Ayrıca balçe malzemeleri, bitki ileçları, saksı çeşitleri, toprak çeşitleri, gübreler de yanıbaşlarında. Hem de hepsi üreticiden doğrudan tüketiciye aracısız satış imkanı. Sayılanların hepsi Karşıyaka Çiçek Festivali’nde var. Evine, balkonuna, bahçesine ya da yazlığına çiçek veya bahçe bitkisi arayanlar için İzmir merkezde en kapsamlı satış imkanı bu festivalde bulmak mümkün. Hem ucuz hem bol çeşit. 

Festival alanında ayrıca yöresel gıda satışları, takı ve el ürün stantları ve çocuklar için eğlence yerleri mevcut. Bu yıl İzmir Çiçekçiçer Odası işbirliğiyle ilk kez çiçekçiler arasında en güzel araba süslemesi, en güzel arajman ve en güzel el buketi yarışmaları da gerçekleşecek. Pazar günü saat 15.00-17.00 arasında yapılacak yarışmada dereceye girenlere para ödülü verilecek. Çiçek festivali her gün sabah 10.00’dan 23.00’e kadar açık kalacak. 

Beton apartmanlar arasında sıkışmış hayatların yeşil ile can bulacağını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “ Geleneklerimizde bahçelerimizde balkonlarımızda çiçek yetiştirmek önemli bir yer tutmaktaydı. Ancak günümüzde günlük iş koşuşturması içinde çevremize yeterince zaman ayıramıyoruz. Çiçek Festivalimiz yaşam alanlarına renk katmak isteyenlere her imkanı sunuyor. Hem çok çeşit hem de ucuz çiçek çeşitleri bulunuyor. Çiçek seven, doğa seven herkesi festivalimize bekliyoruz.” dedi. 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları