loading
close
SON DAKİKALAR

Cide Belediyesi Rıfat Ilgaz Roman Ödülü için başvurular başladı

Cide Belediyesi Rıfat Ilgaz Roman Ödülü için başvurular başladı
Tarih: 02.12.2020 - 17:12
Kategori: Kültür & Sanat

Cide Belediyesi şair ve yazar Rıfat Ilgaz adına “Cide Belediyesi Rıfat Ilgaz Roman Ödülü” için yarışma başlattı.

 Cide Belediyesi şair ve yazarı Rıfat Ilgaz adına “Cide Belediyesi Rıfat Ilgaz Roman Ödülü” başlattığını duyurdu. Beledyenin internet sitesinde belirtilen ödül için başvuru koşulları şöyle:

1.Yazarlar, kitap oylumundaki (A4 kâğıdına 12 punto ve Times New Roman fontuyla yazılmış ve sipirallenmiş)  yayımlanmamış bir roman dosyası ile yarışmaya katılabilirler.

2. Ödüle katılanlar, başvuru ekinde yaşam öykülerini, açık adreslerini, iletişim bilgilerini bir zarf içinde göndermelidirler. 

3. Birincilik ödülü beşbin (5.000) TL’dir. Ödül alan dosyanın ilk yayım hakkı Cide Belediyesi’ne aittir ve bin (1000) adet bastırılacaktır. Basım için ödül alana telif hakkı olarak beşyüz(500) kitap verilecektir.

4. Ödül seçici kurulu; Feyza Hepçilingirler, Hidayet Karakuş, Öner Yağcı, Mehmet Saydur ve Eren Aysan’dan oluşmaktadır.

5. Dosyalar elden verilebileceği gibi kargo ya da postayla en az 6 (altı) örnek gönderilecektir. (Düzenleme kurulu postadaki gecikmelerden sorumlu değildir.)

6. Başvurular, Cide Belediyesi Basın Yayın Servisi Rıfat Ilgaz Ödülü, Kasaba Mahallesi Cumhuriyet Meydanı No:18 Cide/Kastamonu adresine yapılmalıdır.

7. Son başvuru tarihi: 20 Nisan 2021 Cuma günü saat 17.00’dir.

8. Gerekirse Ön Seçici Kurul üyeleri değerlendirmelerini yapıp sonuçlarını, 30 Nisan 2021 günü Seçici Kurula teslim eder.

9. Seçici kurul, 25 Haziran 2021 Cuma günüküresel salgın sürecine göre online ya da yüz yüze toplanıp seçimini yapar. Kazanan yapıt ile yazarı aynı gün basın ve iletişim kurumları yoluyla kamuoyuna duyurulur.

10. 2021 Rıfat Ilgaz Roman Ödülü 07 Temmuz 2021’de Cide Belediyesi Konferans Salonu'nda kazanan yazara verilir. Tarih ve yerde bir değişiklik olursa önceden kamuoyuna duyurulur.

11. Cide Belediyesi çalışanları, belediye ile iş ilişkisi bulunanlar, düzenleme kurulu üyeleri ve seçici kurul üyelerinin birinci dereceden yakınları ödüle katılamazlar.

12. Ödüle katılan yapıtlar ile bilgi ve belgeler geri verilmez; ödüle yapılan itirazlar yanıtlanmaz.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları