loading
close
SON DAKİKALAR

Çiğdem Toker'e 1.5 milyon liralık tazminat davasını reddeden karar onandı

Çiğdem Toker'e 1.5 milyon liralık tazminat davasını reddeden karar onandı
Tarih: 06.07.2020 - 09:19
Kategori: Gündem

Bayburt Grubu bünyesindeki Agrobay Seracılık A.Ş. 'nin Çiğdem Toker'in "Rusya'ya domatesler de Bayburt'tan" başlıklı yazısı nedeniyle açtığı 1.5 milyon liralık tazminat davası reddedilmişti. Karar Bölge Adliye Mahkemesi'nce onandı.

Gazeteci Çiğdem Toker TCumhuriyet Gazetesi’nde “Rusya’ya Domatesler de Bayburt’tan” başlıklı yazısında Rusya ile Türkiye arasındaki uçak krizi nedeniyle askıya alınan domates ticaretine değinmiş, 3 firmanın Türkiye’nin önerisi ile ticarete başladığını belirtmişti. Toker yazısında, bu firmalardan Agrobay Seracılık’ın kamunun büyük altyapı ihalelerini alan Bayburt Grup’un bünyesinde yer aldığına dikkat çekmişti. Bunun üzerine Agrobay Seracılık, Toker hakkında 1.5 milyon TL tazminat talebiyle dava açmıştı.

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında; mahkeme davayı reddetmişti. Firma da ret kararına karşı Bölge Adliye Mahkemesi'ne gitmişti. Toker, sosyal medya hesabından davaya ilişkin yeni gelişmeyi paylaşarak şirketin istinaf talebinin de esastan ve oybirliği ile reddedildiği duyurdu. 

Çiğdem Toker paylaşımında  "Bu vesileyle dayanışma gösteren herkese (kişi, kurum, arkadaş, okur) bir daha teşekkür ediyor, gazetecilik yapmanın bedelini özgürlüğüyle ödeyen meslektaşlara hemen özgürlük diliyorum" ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları