loading
close
SON DAKİKALAR

Çiğdem Toker'e açılan 1,5 milyonluk tazminat davası reddedildi

Çiğdem Toker'e açılan 1,5 milyonluk tazminat davası reddedildi
Tarih: 06.12.2018 - 12:07
Kategori: Medya

Gazeteci Çiğdem Toker hakkında "Rusya'ya Domatesler Bayburt'tan" başlıklı köşe yazısı nedeniyle Bayburt Grup'a bağlı Agrobay Seracılık tarafından açılan 1,5 milyon liralık manevi tazminat davası reddedildi.

Toker'e, Cumhuriyet gazetesinde 15 Kasım 2017’de kaleme aldığı Rusya’ya yönelik domates ihracatı için seçilen şirketlere ilişkin iddiaları gündeme getiren yazısı nedeniyle açılan davanın duruşması bugün Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü.

Mahkeme, davayı reddetti. Toker, kararı Twitter hesabından "Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Bayburt Grubu bünyesindeki Agrobay Seracılık A.Ş' nin "Rusya'ya domatesler de Bayburt'tan" başlıklı yazım dolayısıyla açtığı 1,5 milyon ₺ tazminat davasını REDDETTİ" başlığıyla duyurdu.

Toker savunmasında, "Miktarın yüksek tutulmasının asıl amacı basın özgürlüğüne yönelik örtülü bir tehditte bulunmaktır. Talep edilen miktar sorunlu bir miktardır. Benzer davalarda Cumhurbaşkanı ya da Başbakan tarafından dahi talep edilmeyen meblağ davacı şirket tarafından talep edilmektedir. Şirketin basını yıldırarak bir nevi dokunulmazlık elde etmeye yönelik davranışlar içerisinde bulunduğu anlaşılmaktadır. Bu davayı, bu miktarı kabul etmiyorum" dedi. 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları