loading
close
SON DAKİKALAR

Çin, Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘acil’ toplantısına katılacak

Çin, Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘acil’ toplantısına katılacak
Tarih: 22.01.2020 - 12:05
Kategori: Dünya

Çinli uzmanların, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yarın düzenlenecek Acil Durum Komitesi toplantısına katılacağı, farklı ülkelerden uzmanlarla corona virüsünden kaynaklanan salgınla ilgili gelişmeleri ele alacağı bildirildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, başkent Beijing'de düzenlenen basın toplantısında, Çinli uzmanların 2019-nCoV adı verilen corona virüsünden kaynaklı vakalar hakkındaki son bilgileri paylaşacağını, diğer uzmanlarla birlikte salgınla ilgili bilimsel araştırmalar yapacağını belirtti.
 
Sözcü, Çin hükümetinin salgının önlenmesi konusuna büyük önem verdiğinin ve bu konuda kapsamlı tedbirler aldığının da altını çizdi. Çinli birimlerin, sorumlu bir tutumla DSÖ’nün yanı sıra ilgili ülkelerle Çin’in Hong Kong, Makao ve Taiwan bölgelerine salgınla ilgili durumu zamanında bildirdiğini dile getiren sözcü, yeni tür corona virüsünün gen diziliminin en kısa süre içinde ilgili makamlarla paylaşıldığını ifade etti.
 
Bakanlık Sözcüsü, “Salgını önlemek için tüm taraflarla beraber çalışmaya, bölgesel ve küresel sağlık güvenliğini birlikte korumaya hazırız” dedi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları