loading
close
SON DAKİKALAR

Çin gemileri tartışmalı sularda

Çin gemileri tartışmalı sularda
Tarih: 20.09.2012 - 11:39
Kategori: Dünya

Çin donanmasından iki geminin 'Diaoyü' adaları çevresinde olduğu bildirildi...

CCTV'nin (Çin Merkez Televizyonu) Japon FNN televizyonuna dayandırarak verdiği habere göre, iki Çin donanma gemisinin dün akşam saatlerinde Diaoyü adalarının kuzeybatısına 80 deniz mili mesafeye kadar sokulduğu belirtildi.

Haberde, Japon Sahil Güvenlik Birimi'nin Çin donanma gemilerinin bölgede olduğunu teyit ettiği ifade edildi.

Öte yandan bölgede bulunan 14 Çin devriye botuna ek olarak bu sabahsaatlerinde 2 devriye botunun daha adalar çevresine ulaştığı bildirildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hong Ley ise dün yaptığı açıklamada"Diaoyü adalarının antik çağlardan bu yana Çin'e ait olduğu" ifadesini yinelemiş ve Tokyo yönetimine "Çin halkının milli duygularına karşı hassas olması, tek taraflı tavır ve eylemlerden vazgeçerek sorunu karşılıklı olarak çözmek üzere Pekin yönetimi ile müzakere masasına oturması" yönünde çağrı yapmıştı.

Çin Devlet Başkan Yardımcısı Şi Cinping ise dün resmi ziyaret için Çin'e gelen ABD Savunma Bakanı Leon Panetta ile başkent Pekin'de yaptığı görüşme sırasında "Tokyo yönetiminin tavrının kendisi için ağır sonuçlar doğurabileceği" vurgusu yaparak Japonya'ya müzakere masasına oturmaya çağırmıştı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları