loading
close
SON DAKİKALAR

Çin, Suriye için zaman istedi

Çin, Suriye için zaman istedi
Tarih: 11.02.2012 - 23:45
Kategori: Dünya

Çin, Suriye'ye reformları gerçekleştirmesi için daha fazla süre tanınması gerektiğini açıkladı.

Pekin'de düzenlenen olağan basın toplantısında konuşan Çin Dışişleri sözcülerinden Jiang Yu, Suriye'nin krizi bütün tarafların yapıcı bir tutumla sürece katılarak barışçı yollarla çözmesi gerektiğine işaret ederek baskı uygulamanın çözüm olmadığını ifade etti.

Jiang Yu, Çin'in Suriye'deki gerginliğin en kısa süre içinde yumuşatılarak tırmanmaması gerektiği görüşünü savunduğunu kaydetti. Suriye'de daha fazla can kaybına yol açmaktan kaçınılması gerektiğini belirten Sözcü Jiang, krizin barışçı yollarla çözülmesi için diyalog sürecinin hızlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Çin Dışişleri Sözcüsü, Suriye sorununu çözebilecek en doğru yolun, Suriye'nin öncülük edeceği höşgörü ortamında bir siyasi sürecin başlatılması olduğunu yineledi. Suriye hükümetinin reform konusunda verdiği taahhütleri yerine getirmesi gerektiğine işaret eden Jiang Yu, anlaşmazlıkların diyalogla giderilmesini istedi. Sözcü, Suriye'de tarafların siyasi sürece yapıcı bir tavırla katılacakları böyle bir diyalog yoluyla ülkede ve bölgede istikrarın korunabileceğini söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları