loading
close
SON DAKİKALAR

Çin, üçüncü aşı ve 5 yeni ilacın klinik çalışmalarına başladı

Çin, üçüncü aşı ve 5 yeni ilacın klinik çalışmalarına başladı
Tarih: 18.05.2020 - 12:07
Kategori: Bilim

Çin’in, yeni koronavirüs için başlatılan aşı çalışmaları daha önce açıklanan takvimden daha hızlı ilerliyor.

Geçen hafta iki aşının ikinci faz çalışmasına geçildiği ve insanlar üzerinde uygulanmaya başladıklarını açıklayan Çinli yetkililer, üçüncü aşının da faz II klinik çalışma aşamasına geçildiği bilgisini verdi.
 
Beijing Belediye Bilim ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Xu Qiang, düzenlediği toplantıda aşı için kritik bir eşiğin daha geçildiğini söyledi. Beijing’in yeni koronavirüs salgınına karşı 21 bilim ve teknoloji projesini devreye aldığını belirten Xu, “Covid-19’un önlenmesi ve kontrolü için aşının yanı sıra beş yeni ilaç klinik çalışmalar için onaylandı ve hepsi faz II klinik çalışmalara geçildi” dedi.
 
Xu, başkentte halk sağlığı güvenliği için acil durum yönetim sisteminin güçlendirilmesine ilişkin üç yıllık bir eylem planına göre, (2020-2022), Beijing’in önleme, klinik uygulama, bilimsel araştırma, tedavi ve proje acil durum onayı için bir bağlantı mekanizması kuracağını söyledi. Ayrıca teşhis reaktifleri, ilaçlar, aşılar ve tıbbi ekipmanların araştırma ve geliştirilmesini hızlandırılacak ve ilaç ve aşı üreticilerini talepleri karşılama kapasiteleri de artırılacak.
 
Başkentin atacağı bir diğer adım ise biyogüvenlik seviye-3 (BSL-3) laboratuvarlarının yerleşimini geliştirmek olacak. Xu, Beijing’in salgın izleme ve analiz, virüs izleme, önleme, kontrol ve tedavide büyük veri, yapay zeka, 5G ve nesnelerin interneti gibi yeni teknolojilerin destekleyici rolünü güçlendireceğini de sözlerine ekledi.

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları