loading
close
SON DAKİKALAR

Çin ülke çapında yabani hayvan ticaretini yasakladı

Çin ülke çapında yabani hayvan ticaretini yasakladı
Tarih: 27.01.2020 - 13:40
Kategori: Dünya

Yeni koronavirüsünün yabani hayvanlardan yayıldığının ortaya çıkması üzerine Çin, ülke çapında yabani hayvan ticaretini yasaklama kararı aldı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Ulusal Orman İdaresi tarafından yayınlanan ortak bir bildiride, yasağın derhal yürürlüğe gireceği ve hastalık bitene kadar kaldırılmayacağı belirtildi. Açıklamada “Pazar yerleri, süpermarketler, restoranlar ve e-ticaret siteleri dahil olmak üzere platformlarda yaban hayvanı ticareti herhangi bir şekli kesinlikle yasaktır” denildi.
 
Yabani hayvan eti yiyenlere tepkiler büyüyor
 
Yetkililer, yaban hayvanları yetiştiren tüm sitelerin karantinaya alınmasını ve bu sitelerden vahşi hayvanların taşınmasını da yasakladı. Yasağı ihlal eden tüm işletmelerin derhal kapatılacağı ve şüpheliler hakkında cezai soruşturma başlatılacağı da açıklandı.
 
Öte yandan Çin’de yaban hayvanı eti yiyenlere karşı da ciddi bir tepki oluşmaya başladı. Sosyal medyada çok sayıda kişi, “Yabani hayvan eti yiyecek kadar açgözlü insanların bedelini tüm insanlık şu an ödüyor” sözleriyle tepkilerini dile getiriyor. Çin’in sosyal medya platformu Weibo’da #SayNoToBushmeat (yabani hayvan etine hayır de) hashtagi 860 milyondan fazla kez okundu.
 
Gelecek ay başkent Beijing’de toplanacak olan Ulusal Halk Kongresi ve Siyasi Danışma Konferansı’nda yabani hayvan etinin satışıyla ilgili yasal düzenlemeler yapılması bekleniyor.
 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları