loading
close
SON DAKİKALAR

Cinayeti aydınlatan iğrenç detay

Cinayeti aydınlatan iğrenç detay
Tarih: 05.10.2011 - 16:57
Kategori: Gündem

Polis evinde ölü bulunan Naciye Sezer'in katilini ilginç bir yöntemle belirledi.

Ankara polisi, 5 Eylül'de işlenen bir cinayeti "kusmuk" örneğinden yola çıkarak çözdü. Milliyet'in aldığı bilgiye göre, 86 yaşındaki Naciye Sezer, boşandıktan sonra yanına taşınan oğlu S. Sezer ile birlikte Maltepe'deki evinde yaşamaya başladı. Naciye Sezer, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda çalışan S. Sezer'in sık sık iş seyahatleri nedeniyle yutrdışına gittiği için evde çoğunlukla yalnız kalıyordu.

Naciye Sezer, ağustosta mobilya almak için Siteler'de Yavuz Özcan'ın satış elemanı olarak çalıştığı mağazaya gitti. Naciye Sezer burada samimiyetine güvendiği Özcan'a ailesiyle ilgili bilgiler verdi. Yaşlı kadın, Özcan'a oğlunun iş seyahatlerine gittiği için sık sık yalnız kaldığını söyledi. Mağaza görevlileri mobilyaların montajını yaptı, ancak bazı parçaların montajı ise daha sonra yapılmak üzere yarım bırakıldı.

Özcan, bir süre sonra mağazada yaşanan bir hırsızlık olayı nedeniyle işten çıkartıldı. Evli ve bir çocuk babası olan Özcan, bu sürede içinde borçları nedeniyle ekonomik sorunlar yaşamaya başladı. Yaşlı kadının oğlu S. Sezer'i 5 Eylül'de telefonla arayan Özcan, evde olup olmadığını sordu. S. Sezer'den il dışında olduğunu öğrenen Özcan, mobilyaların kalan montajını yapmak üzere Naciye Sezer'in evine gitti. Özcan, yola çıkmadan alkol ve bazı uyuşturucu haplar aldı.

Yastıkla boğdu, not yazdı
Özcan, burada Naciye Sezer'i yastıkla boğarak öldürdükten sonra, yaşlı kadının ziynet eşyalarını aldı. Yaşlı kadını daha sonra eceliyle ölmüş gibi göstermek isteyen Özcan, Sezer'i yatağına yatırdı. Özcan, daha sonra hedef şaşırtmak için yaşlı kadının yatağının üzerine "Semih sen benim ailemi dağıttın, ben de senin aileni yok edeceğim" yazılı bir not bıraktı.
Yavuz Özcan, yaşlı kadını öldürdükten sonra apartman çıkışında aldığı alkol ve uyuşturucu hapların etkisiyle kustu. Özcan daha sonra olay yerinden uzaklaştı. İş seyahati bittikten sonra eve dönen S. Sezer annesinin cesediyle karşılaşınca polise haber verdi.

Dokular uyuşunca olay aydınlandı
Olay yerine gelen Ankara Emniyeti Cinayet Büro Amirliği ekipleri, daire kapısının hiç zorlanmamış olması ve yaşlı kadının yatakta olması nedeniyle ilk olarak eceliyle ölmüş olabileceği ihtimali üzerinde durdu. Ancak yaşlı kadının günlük kıyafetleriyle yatakta olması, yatağın hiç bozulmamış olması ve ziynet eşyalarının bulunamaması üzerine cinayet ihtimali üzerinde durmaya başladı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaşlı kadının oğlu S. Sezer'in verdiği bilgiler üzerine, mobilya mağazasında çalışan Yavuz Özcan'dan şüphelenmeye başladı.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, tecavüz, yaralama ve uyuşturucu satmak ve bulundurmak suçlarından sabıkası bulunan Özcan'ı gözaltına aldı. Polis, zanlıdan alınan kandan belirlenen DNA örneği ile olay yerinde bulunan kusmuktan alınan dokuların uyuşması sonucu cinayeti Özcan'ın işlediğini belirledi.

Emniyetteki sorgusunda önce cinayeti reddeden Özcan, daha sonra yaşlı kadını öldürdüğünü itiraf etti. Cinayeti yaşlı kadının paralarını almak için işlediğini itiraf eden Yavuz Özcan, emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları