loading
close
SON DAKİKALAR

Çocuk istismarcısı şeyhin tarikatı TRT'nin zikircisi çıktı

Çocuk istismarcısı şeyhin tarikatı TRT'nin zikircisi çıktı
Tarih: 06.09.2020 - 09:01
Kategori: Gündem

12 yaşındaki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan Fatih Nurullah'ın tarikatı Halvetilerin TRT'nin belgesel ve dizilerinde defalarca zikir çektiği iddia edildi.

Sakarya Akyazı’da 12 yaşındaki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan Uşşaki tarikatı şeyhi Fatih Nurullah’ın defalarca devlet protokolünde ağırlandığı belirlenirken, tarikatın bağları gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Tarikat mensuplarının TRT’nin belgesel ve dizilerinde zikir çektiği iddia edildi. TRT’den yapılan açıklamada dizi sahnelerindeki şahısların ‘Uşşaki tarikatından’ olmadığı savunuldu. Tarikat mensuplarının sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar ise TRT’yi yalanladı.

Skandalın ardından tarikatla ilişkisini kesen kurumlar sosyal medyada paylaşımlarını silmeye başladı. Silme işlemi yapanlar arasına AKP’li Esenler Belediyesi de bulunuyor. Öte yandan tutuklanan Nurullah’ın ‘çocuğun zincirleme olarak cinsel istismarı’ ve ‘çocuğu cinsel amaçlı olarak hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından 55 yıla kadar hapsi istendi.

BİZZAT TARİKATÇILAR YER ALDI

Veryansın TV’nin haberine göre; tarikatın zikir videoları Youtube ve sosyal medyada milyonlarca kez izlenmiş. Bu yolla mürit topladığı öne sürülen tarikatın popülerlik kazanmasında TRT’nin de rolü olduğu iddia edildi. Sık sık Osmanlı tarihine ilişkin diziler yayınlayan TRT’de, 2. Abdülhamit’in hayatının anlatıldığı ‘Payitaht Abdülhamid’ dizisinde Halveti tarikatına bağlı kişilerin zikir çektiği ortaya çıktı. Dizinin 26, 60 ve 70. bölümlerinde zikir sahneleri izleyiciye sunuldu. Zikir sahnelerinde oyuncular değil, bizzat tarikatçılar yer aldı.

istismarci-seyhin-muritleri-trt-nin-zikircisi-cikti-777467-1.

BAŞKA TARİKAT ROL ALMIŞ!

Sosyal medyada Nurani TV adıyla yayın yapan tarikatçılar, TRT’ye konuk olmalarına ilişkin paylaşımları kaldırırken, silinmeyen bazı paylaşımlar da tarikatın defalarca TRT’ye çıktığını ortaya koyuyor. Öte yandan, Diriliş Ertuğrul dizisindeki zikir sahnesinde de Halveti tarikatı müritlerinin rol aldığı iddia edildi.

istismarci-seyhin-muritleri-trt-nin-zikircisi-cikti-777463-1.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları